0 Η φρίκη του πολέμου από την τουρκική εισβολή στη Συρία σε εικόνες

2019-10-11

Εικονες που σοκάρουν από την τουρκική επίθεση στη βόρεια Συρία

Το πρόσταγμα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν αρκετό, για να ξεκινήσει η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία με το όνομα «Πηγή Ειρήνης». Η επέλαση των τουρκικών στρατευμάτων στη Συρία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με την υφήλιο να εκφράζει φόβους μια επικείμενη γενοκτονία κατά των Κούρδων.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται και πόλεμος «προπαγάνδας» για την τουρκική επιχείρηση στη Συρία, με την Άγκυρα να ενεργοποιείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τόσο μέσω του υπουργείου Άμυνας, όσο και ποικίλων λογαριασμών

H στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας έχει αφήσει πίσω της μέχρι στιγμής τουλάχιστον 27 νεκρούς (19 Κούρδοι μαχητές νεκροί - οχτώ άμαχοι) και δεκάδες τραυματίες σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Λόγω των συγκρούσεων 60 χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τις εστίες τους. Δώδεκα άνθρωποι τραυματίσθηκαν από ρουκέτες και βλήματα όλμου που προέρχονταν από τη Συρία και έπληξαν σημεία σε κωμοπόλεις που βρίσκονται στην τουρκική πλευρά των συνόρων, μετέδωσε από πλευράς του το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Αnadolu.

Οι εικόνες από τον πόλεμο στη Συρία κάνουν τον γύρο του κόσμου και είναι συγκλονιστικές. 

ethnos.gr