6 Ιδέες για να φέρεις τα Χριστούγεννα στην κουζίνα σου!

2019-11-21

Με τα Χριστούγεννα να πλησιάζουν νιώθουμε όλες μας την ανάγκη να διακοσμήσουμε το σπίτι μας και να μπούμε σιγά σιγά σε γιορτινό κλίμα. Συνήθως ο χριστουγεννιάτικος στολισμός του σπιτιού μας περιορίζεται στο σαλόνι. Γιατί όμως φέτος τα Χριστούγεννα να μη διακοσμήσεις και την κουζίνα σου;

Η κουζίνα εξάλλου αποτελεί ένα χώρο του σπιτιού που περνάμε αρκετό χρόνο, επομένως είναι πολύ ωραίο να είναι κι αυτή σε γιορτινό mood. Με μερικές απλές επιλογές μάλιστα μπορείς να τη μεταμορφώσεις και να την κάνεις να μοιάζει βγαλμένη από σελίδα περιοδικού. Ανακάλυψε λοιπόν 6 εντυπωσιακές ιδέες για να φέρεις τα Χριστούγεννα στην κουζίνα σου!

Προτάσεις για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση της κουζίνας σου!

1. Διακόσμησε τα ντουλάπια με στεφάνια

Τα ντουλάπια της κουζίνας πιάνουν αρκετή επιφάνεια επομένως διακοσμώντας τα θα δεις μεγάλη αλλαγή στο χώρο. Το καλό είναι ότι μπορείς με πολύ απλούς τρόπους να τα στολίσεις. Για παράδειγμα, μπορείς να κρεμάσεις όμορφα στεφανάκια στα ντουλάπια. Μια εναλλακτική και πολύ οικονομική λύση είναι να τοποθετήσεις κορδέλες σε φιόγκο στα ντουλάπια. Με τον τρόπο αυτό θα αλλάξει τελείως η όψη της κουζίνας σου! 

2. Διακόσμησε το παράθυρο της κουζίνας

Αν έχεις παράθυρο στην κουζίνα σου τότε οι επιλογές για διακόσμηση είναι άπειρες! Μια πολύ όμορφη ιδέα είναι να τοποθετήσεις επάνω στο κουρτινόξυλο αστεράκια που κρέμονται και ανάμεσά τους μερικές δεσμίδες από κλαδιά ελάτου. Έτσι, θα έχεις ένα διακριτικό και κομψό αποτέλεσμα που θα αντικρίζεις κάθε φορά που κοιτάς έξω από το παράθυρο. Με την ίδια λογική μπορείς αντί για αστεράκια να κρεμάσεις μια γιρλάντα με μπάλες της επιλογής σου που σίγουρα έχεις μερικές να περισσεύουν και να προσθέσεις μερικά φωτάκια! 

3. Στρώσε ένα γιορτινό τραπεζομάντιλο

Ένα γιορτινό τραπεζομάντιλο σίγουρα μπορεί να αλλάξει ολόκληρο το χώρο. Στρώσε λοιπόν στο τραπέζι της κουζίνας σου ένα τραπεζομάντιλο με χριστουγεννιάτικα σχέδια και δε χρειάζεται να κάνεις πολλά ακόμα για το τραπέζι σου. Με τον τρόπο αυτό θα δείχνει άκρως γιορτινό χωρίς όμως να είναι φορτωμένο.

4. Διακόσμησε τις καρέκλες σου

Οι καρέκλες της κουζίνας σου είναι ένα έπιπλο με πολλά περιθώρια για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση! Διακόσμησε τες λοιπόν τοποθετώντας όμορφα και διακριτικά στεφανάκια στην πλάτη τους. Αν θέλεις κάτι πιο έντονο και πιο γιορτινό μπορείς να τις ντύσεις με κόκκινα χριστουγεννιάτικα σκουφάκια. Αυτή είναι μια επιλογή που αρέσει πολύ και στα παιδιά

5. Δείξε τα χριστουγεννιάτικα πιάτα σου

Σίγουρα θα έχεις μερικά πιάτα ή ποτήρια που δε τα προόριζες απαραίτητα για χριστουγεννιάτικα αλλά μπορούν να θεωρηθούν και γιορτινά. Αν έχεις για παράδειγμα κόκκινα ή πράσινα πιάτα τότε τοποθέτησε τα σε ένα εμφανές σημείο και μη τα κρύβεις στα ντουλάπια. Πρόσθεσε στη συλλογή 1-2 χριστουγεννιάτικες κούπες που μπορείς να βρεις σε πολύ καλή τιμή για να ολοκληρώσεις τη διακόσμηση της κουζίνας σου.

6. Τοποθέτησε μια εντυπωσιακή χριστουγεννιάτικη σύνθεση στο τραπέζι σου

Ένα εντυπωσιακό διακοσμητικό στο κέντρο του τραπεζιού σου μπορεί να είναι ότι χρειάζεται η κουζίνα σου για να θυμίζει Χριστούγεννα. Μπορείς λοιπόν να δημιουργήσεις μια όμορφη σύνθεση που να αποτελείται από ένα μεγάλο κλαδί που να καλύπτει σχεδόν όλη την επιφάνεια του τραπεζιού. Αν μάλιστα το κλαδί είναι χιονισμένο τότε ακόμα καλύτερα! Για να εμπλουτίζεις τη σύνθεση μπορείς να τοποθετήσεις μερικά κεριά. 

Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση της κουζίνας σου λοιπόν δεν είναι τόσο δύσκολη. Μπορείς με απλές επιλογές να φέρεις τα Χριστούγεννα στην κουζίνα σου και να την κάνεις να δείχνει εντυπωσιακή φέτος τις γιορτές! 

πηγή: e diva.gr