Αντρέα Μποτσέλι: H καθηλωτική του ερμηνεία στον άδειο καθεδρικό ναό Ντουόμο στο Μιλάνο (Βίντεο)

2020-04-16

Η μουσική ανέκαθεν ένωνε τους ανθρώπους. Ένας συγκινητικός ήχος απευθύνεται στο συναίσθημα, μας κάνει να παραμερίζουμε τις διαφορές μας και να μοιραζόμαστε μια κοινή εμπειρία. Η μουσική, λοιπόν, μπορεί να μας αλλάξει, να καταπραΰνει τις εντάσεις της ψυχής μας, να μας κάνει να χαρούμε ή να δακρύσουμε, να μας θεραπεύσει και να μας εξελίξει.

Σε μια δύσκολη εποχή όπως η τωρινή, οι άνθρωποι βιώνουν τη μοναξιά και την αγωνία για το αύριο. Συλλογίζονται όσα συνήθιζαν να θεωρούν δεδομένα, την ανθρώπινη επαφή και τη δυνατότητα να απολαμβάνουν μια βόλτα στην παραλία. Οι μέρες του φετινού Πάσχα είναι διαφορετικές για όλους μας. Επιθυμούμε να συναντήσουμε συγγενείς και φίλους όμως πειθαρχούμε στους κανόνες που το κράτος έχει ορίσει, προκειμένου να υπάρξει έλεγχος της πανδημίας και να επιστρέψουμε κάποτε όλοι στους συνήθεις ρυθμούς της καθημερινότητάς μας.

Η συναυλία-προσευχή του Αντρέα Μποτσέλι

Ο Αντρέα Μποτσέλι δέχτηκε από τον δήμαρχο του Μιλάνο την πρόταση να τραγουδήσει στο ναό το βράδυ της Κυριακής 12 Απριλίου, ημέρα που ταυτίζεται με το Πάσχα για την καθολική Εκκλησία. Ο διάσημος καλλιτέχνης, πράγματι, πραγματοποίησε μια ζωντανή συναυλία από το καθεδρικό ναό Ντουόμο του Μιλάνο και με τη μουσική του μετέφερε ένα κλίμα κατάνυξης σε εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο.

Η μουσική ένωσε τους ανθρώπους από όλον τον κόσμο

Το κανάλι του στο Youtube εξασφάλισε τη ζωντανή μετάδοση της συναυλίας-προσευχής, που υπήρξε ένα δυνατό μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης. Η μουσική αγνόησε τα γεωγραφικά σύνορα, διαπέρασε μέσα από τις οθόνες ολόκληρη την ανθρωπότητα και υπήρξε μια αχτίδα φωτός και ελπίδας στο σκοτάδι των ημερών. Ο κόσμος σαν να ενώθηκε μέσα από την προσευχή του Αντρέα Μποτσέλι. Θρηνήσαμε τα θύματα του Covid-19 και αισιοδοξήσαμε για ένα καλύτερο μέλλον.

Η ερμηνεία του Αντρέα Μποτσέλι υπήρξε αντάξια του μοναδικού του ταλέντου, ξεχωριστή, συγκινητική και άκρως καθηλωτική. Στο βίντεο που προβλήθηκε ζωντανά, οι εικόνες από τους άδειους δρόμους του πλανήτη διαπέρασαν τις ψυχές όλων μας. Οι ευχές μας ενώθηκαν με τη φωνή του μεγάλου καλλιτέχνη και έγιναν μια προσευχή για τη νέα σελίδα στην ανθρωπότητα.

πηγή: enallaktikidrasi.com