Αρσενικά δελφίνια «ρίχνουν» τα θηλυκά με δωράκια

2017-11-27

Δείτε το καταπληκτικό video!

Μια «ρομαντική» συμπεριφορά παρατηρήθηκε στα δελφίνια, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα που επικεντρώθηκε στις συνήθειες των δελφινιών και διήρκεσε 10 χρόνια.

Ειδικότερα, η έρευνα έδειξε ότι τα αρσενικά δελφίνια προσπαθούν να δελεάσουν τα θηλυκά με δώρα. Η ομάδα θαλάσσιων βιολόγων από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας παρακολούθησε τα αρσενικά δελφίνια με καμπούρα να παρουσιάσουν μεγάλα, διακοσμημένα σφουγγάρια ή φύκια σε θηλυκά και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και να τα τινάζουν στον αέρα για επίδειξη της αγάπης τους.

«Μια ερωτική επίδειξη με χρήση αντικειμένων για να εντυπωσιαστεί ένα θηλυκό είναι σπάνια και ασυνήθιστη στα θηλαστικά» λέει ο επικεφαλής της μελέτης Simon Allen. Οι πίθηκοι, τα πουλιά και τα κητοειδή - μια ομάδα που περιλαμβάνει φάλαινες και δελφίνια - χρησιμοποιούν εργαλεία, αλλά η πρακτική είναι σχετικά σπάνια και περιορίζεται κυρίως στην εύρεση τροφής, σημειώνει ο βιολόγος.

Στη νέα μελέτη, οι ερευνητές παρατήρησαν 17 περιπτώσεις όπου τα αρσενικά δελφίνια προσφέρουν σφουγγάρια σε θηλυκά. Η συμπεριφορά έγινε σε πέντε ξεχωριστές ομάδες δελφινιών, σύμφωνα με τη μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στις 20 Οκτωβρίου στο περιοδικό Scientific Reports.


Πηγή: tvxs.gr