Χειμωνανθός: Το λουλούδι του χειμώνα και ένα υπέροχο τραγούδι του Γιάννη Χαρούλη

2018-12-06

«Γδύσου και από τα μάτια μου πάρε νερό και πλύσου, ο χωρισμός θυμήσου είναι χειμωνανθός», τραγούδησε ο Γιάννης Χαρούλης.

Ποιος όμως είναι ο χειμωνανθός; 

Όπως μαρτυρεί και το όνομά του ο Χειμωνανθός είναι το άνθος του χειμώνα δηλαδή ανθίζει από το Δεκέμβριο ως τον Φεβρουάριο! 

Ένας άγρυπνος φρουρός που μέσα στο καταχείμωνο κρύβει τα κατακίτρινα λουλούδια του.

Τα άνθη του είναι όμορφα, κίτρινα και έχουν ωραίο άρωμα! Μπορεί ο χειμωνανθός να μην είναι τόσο γνωστός στη χώρα μας αλλά στην Ιταλία και στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι ιδιαίτερα αγαπητό φυτό.

Είναι διάσημο για την αντοχή του στο κρύο και στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, αντέχει και σε θερμοκρασίες -200C, άρα το κάνει ιδανικό για περιοχές με βαρύ χειμώνα!

Τα φύλλα του είναι ανοιχτά πράσινα και το ύψος του δεν ξεπερνά τα 4 μέτρα.

Ο χειμωνανθός πραγματικά αγαπάει το χειμώνα καθώς έχει παρατηρηθεί ότι είναι από τα μοναδικά φυτά που δείχνουν τέτοια μεγάλη ανθοφορία αυτήν την εποχή!

Ακούστε το υπέροχο τραγούδι του Γιάννη Χαρούλη, ενός καλλιτέχνη που αγαπάμε για τη σεμνότητα και την επιμονή του να αναδεικνύει με το δικό του τρόπο το παραδοσιακό τραγούδι αλλά και να υπηρετεί το ποιοτικό έντεχνο. Τους στίχους έγραψε η Ελένη Φωτάκη και την μουσική ο Γιώργος Καζαντζής Πηγή: omorfhzwh.gr