Δορυφορικό ίντερνετ από τη SpaceX για κέρδη πολλών δισ. δολαρίων

2018-02-20

Ταχύτατο ίντερνετ σε κάθε γωνιά του πλανήτη 

Την Τετάρτη η εκτόξευση του πυραύλου με τους δύο δορυφόρους - Η εταιρεία του Έλον Μασκ προσβλέπει σε 40 εκατ. συνδρομητές και 30 δισ. κέρδη έως το 2025

Ένα δορυφορικό σύστημα, το οποίο θα προσφέρει τη δυνατότητα σε όλους τους ανθρώπους του πλανήτη, σε κάθε γωνιά της Γης, να έχουν πρόσβαση στο ταχύτερο ίντερνετ που μπορεί να υποστηρίξει η τεχνολογία, φιλοδοξεί να δημιουργήσει ο ιδιοκτήτης της SpaceX, Έλον Μασκ.Όπως δήλωσε ο ίδιος, την ερχόμενη Τετάρτη θα εκτοξευθεί πύραυλος από τις εγκαταστάσεις της NASA, με την οποία έχει συνάψει συμφωνία συνεργασίας για μία 20ετία, μεταφέροντας δύο δορυφορικά συστήματα σε τροχιά γύρω από τη Γη. Τα δορυφορικά συστήματα θα δημιουργήσουν ένα παγκόσμιο δίκτυο ταχύτατου ίντερνετ, το οποίο θα απολαμβάνουν όλοι οι άνθρωποι, όχι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά σε όλον τον κόσμο.
Όλα αυτά βέβαια, δεν γίνονται για... φιλανθρωπικούς λόγους, καθώς η εταιρεία προβλέπει κέρδη πολλών δισ. δολαρίων τα αμέσως επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, το δορυφορικό δίκτυο ίντερνετ θα συγκεντρώσει το λιγότερο 40 εκατ. συνδρομητές και θα αποφέρει τουλάχιστον 30 δισ. δολάρια κέρδη, μέχρι το 2025.
Η ρουκέτα που θα εκτοξευθεί την Τετάρτη, εκτός από τους δύο ιντερνετικούς δορυφόρους, θα μεταφέρει και έναν ισπανικό δορυφόρο, ονόματι PAZ, ο οποίος θα περιέχει πολλά συστήματα, ορισμένα εκ των οποίων θα αφορούν την ασφάλεια και την άμυνα. Θα κάνει το γύρο της Γης 15 φορές την ημέρα και θα φωτογραφίζει τα πάντα, όχι μόνο τις καιρικές συνθήκες, αλλά οτιδήποτε συμβαίνει.

Πηγή: protothema.gr