Έφοδος αστυνομικών σε προβολές του joker για να "μαζέψουν" τους ανήλικους

2019-10-21

Αστυνομικοί εισέβαλαν στην κυριακάτικη απογευματινή προβολή της ταινίας Joker στον κινηματογράφο «ΑΕΛΛΩ» για να απομακρύνουν παιδιά κάτω των 18 ετών, ενώ ανάλογο περιστατικό συνέβη και το Σάββατο σε προβολή στο Mall στο Μαρούσι.

Σύμφωνα με επώνυμες δημόσιες καταγγελίες που αρχικά αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο και επιβεβαιώθηκαν από αστυνομικές πηγες, η έφοδος στον κινηματογράφο επί της οδού Πατησίων στην Κυψέλη έγινε μετά από τηλεφωνικές καταγγελίες ατόμων που βρίσκονταν στην αίθουσα και παρακολουθούσαν την ταινία. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για υπαλληλους του υπουργείου Πολιτισμού, που ειδοποίησαν και τον εισαγγελέα. Σύμφωνα με τις καταγγελίες οι αστυνομικοί που μπήκαν στον χώρο του σινεμά ήταν ένοπλοι, ενώ όσοι γονείς συνόδευαν παιδιά κινδυνεύουν με κατηγορίες παραμέλησης ανηλίκου. 

Το Tvxs.gr επικοινώνησε με ανθρώπους του κινηματογράφου «ΑΕΛΛΩ», οι οποίοι απέφυγαν να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν το γεγονός, παραπέμποντας στη διοίκηση. Πάντως άτομα που επικοινώνησαν με το Τvxs.gr, αφού βρέθηκαν στο σημείο, δήλωσαν πως οι εργαζόμενοι του «ΑΕΛΛΩ» επιβεβαιώνουν το γεγονός.

Διαβάστε επίσης: Απίστευτο τρολάρισμα για τους αστυνομικούς στο «Τζόκερ»

Μετά το σάλο το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με ανακοίνωσή του ισχυρίστηκε πως δεν έδωσε οποιαδήποτε εντολή στην αστυνομία για παρέμβαση σε κινηματογραφικές αίθουσες, ενώ ανέφερε πως θα διεξάγει έρευνα για να εξακριβωθεί αν οι καταγγελλίες έγιναν από υπαλλήλους του, ώστε να κινήσει τις «προβλεπόμενες από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα διαδικασίες». ​

Ωστόσο, αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛΑΣ επιβεβαίωσε ότι η ενέργεια των αστυνομικών έγινε κατόπιν κλήσεων στην Άμεση Δράση και επώνυμων καταγγελιών από δύο γυναίκες που δήλωσαν υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού και είπαν ότι υπήρχαν ανήλικοι στους κινηματογράφους. Όπως υπογράμμισε, και στις δύο περιπτώσεις τηλεφώνησαν δύο διαφορετικές γυναίκες, προκειμένου να καταγγείλουν την είσοδο ανηλίκων στους κινηματογράφους, οι οποίες παρέμειναν στο σημείο και κατηύθυναν τους αστυνομικούς των τοπικών τμημάτων που πήγαν, ως όφειλαν, για να ελέγξουν την καταγγελία.

Σύμφωνα πάντα με τον αξιωματικό της ΕΛΑΣ, με την υπόδειξη των δύο γυναικών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους ανήλικους και τους παρέδωσαν στους γονείς τους, τους οποίους ειδοποίησαν να πάνε επιτόπου, ενώ οι υπεύθυνοι οδηγήθηκαν στα αστυνομικά τμήματα. Για τις υποθέσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι εισαγγελείς, οι οποίοι θα αποφανθούν αν θα ασκηθούν διώξεις και με ποιες κατηγορίες. Όπως έγινε γνωστό πάντως, ο υπεύθυνος του κινηματογράφου στο Mall αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή του εισαγγελέα. Ο ίδιος αξιωματικός τόνισε ότι οι αστυνομικοί που παρενέβησαν στους κινηματογράφους, έχουν κρατήσει τα πλήρη στοιχεία των γυναικών που προέβησαν στις καταγγελίες και τους υπέδειξαν τους ανηλίκους, τα οποία εφόσον ζητηθούν μπορούν να δοθούν στις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να λυθεί οποιοδήποτε ζήτημα έχει δημιουργηθεί.


Tvxs.gr