Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 20/04 έως 26/04

2020-04-22

Με τη Νέα Σελήνη που πραγματοποιείται την Πέμπτη στο ζώδιο του Ταύρου σε σύνοδο με τον Ουρανό από το ίδιο ζώδιο και σε τετράγωνο με τον Κρόνο από τον Υδροχόο, μιλάμε για εκρηκτικές καταστάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο και μπορεί να φέρει πολλά γεγονότα που θα μας σοκάρουν -όχι ευχάριστα, δυστυχώς- σε πολλές χώρες. Σε προσωπικό επίπεδο, τα νεύρα κι οι εντάσεις δε θα λείψουν. Βέβαια, έχουμε την τάση να υπερβάλουμε λίγο, ειδικά με τόσο εγκλεισμό, για όσα συμβαίνουν και πιθανόν η αντίδρασή μας να σοκάρει κιόλας και να μετανιώσουμε για πράγματα που είπαμε ή κάναμε. Ψυχραιμία, ανάσες κι υπομονή και τα πράγματα θα φτιάξουν το επόμενο διάστημα.

Κριός

Έχεις μια τάση να φτάνεις στα άκρα αυτές τις ημέρες. Αυτό μπορεί να έχει τα καλά του, μιας και μπορεί να απαλλαγείς οριστικά από πράγματα, πρόσωπα και καταστάσεις που δε σου ταιριάζουν πλέον ή να προχωράς στο επόμενο βήμα που θεωρείς σωστό για τη φάση ζωής που βρίσκεσαι, αλλά μπορεί και να αναγκάζεις με τη στάση σου τους γύρω σου να σε αποφεύγουν ή να κάνεις λάθη παρατραβώντας το σχοινί, με κίνδυνο να το σπάσεις. Να θυμάσαι πως όσο δίκιο και να έχεις, εάν υπερβάλεις με τη συμπεριφορά σου, όχι μόνο το χάνεις, αλλά θα σου βγουν κι από πάνω και με το δίκιο τους.

Ταύρος

Από τη μια, υπάρχει ο κίνδυνος να πεις πράγματα που δεν πρέπει σε άτομα που καλό θα ήταν να μην τα εμπιστεύεσαι, τα οποία πιθανόν θα χρησιμοποιηθούν είτε εναντίον σου για να σε εκθέσουν. Από την άλλη, είσαι βόμβα έτοιμη να εκραγεί. Είτε σε προκαλούν οι εξωτερικοί παράγοντες, είτε από μόνος σου είσαι καζάνι που βράζει, δε θέλεις και πολύ, για να κάνεις το μεγάλο μπαμ. Σε πνίγουν τα πάντα γύρω σου και θέλεις να κάνεις ριζικές αλλαγές αλλά δεν ξέρεις πώς, ούτε κι αν είναι η κατάλληλη στιγμή. Προσπάθησε να κρίνεις πού θα πρέπει να στρέψεις την ενέργεια σου, ώστε να μην την πληρώσει ο άμαχος πληθυσμός.

Δίδυμος

Το παρελθόν σου σού χτυπάει την πόρτα. Πριν χαρείς όμως ότι θα γυρίσει ο μεγάλος σου έρωτας, να σε ενημερώσω πως εσύ τα σκέφτεσαι και τα ανασκαλεύεις παρά είναι πραγματικές επιστροφές. Σου λείπουν πράγματα και καταστάσεις από το παρελθόν σου, κοντινό ή μακρινό, και όλο αυτό σε κάνει να αναρωτιέσαι εάν είχες πράξει καλά τότε και φυσικά ψάχνεις να βρεις τρόπους να επιστρέψεις. Μην κάνεις ακόμα κάποια κίνηση. Μόλις η Αφροδίτη γυρίσει ανάδρομη στο δικό σου ζώδιο στα μέσα Μαΐου, θα μπορέσεις να διακρίνεις καθαρότερα εάν αξίζει αυτή η επιστροφή και τότε θα βρεις και τους κατάλληλους τρόπους, για να το κάνεις πράξη.

Καρκίνος

Για κάποιο λόγο, θεωρείς πως μπορείς να κάνεις τα πάντα αυτές τις ημέρες. Νιώθεις λίγο σαν τον Σούπερμαν. Τα πράγματα, όμως, δεν είναι ακριβώς έτσι. Είναι καλό να έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας αλλά θα πρέπει να ξέρουμε ποιο είναι το όριό μας και μέχρι πού μας παίρνει. Αλλιώς, υπάρχει ο κίνδυνος να σε παρασύρει σε άσχημες καταστάσεις. Προσπάθησε να αξιολογήσεις σωστά τις δυνάμεις σου και να πράξεις ανάλογα. Τέλος, ένα πρώην ταίρι σου πιθανόν να σου ετοιμάζει μια επανασύνδεση ή έστω μια επαφή. Εάν είναι κάτι που επιθυμείς κι εσύ, έχει καλώς. Αλλιώς, φρόντισε να κλείσεις όλες τις πόρτες. Ξέρεις εσύ τον τρόπο.

Λέων

Εσύ, Λιονταράκι μου, όσο κι αν προσπαθείς και να παλεύεις στη δουλειά σου, για κάποιο λόγο είναι σαν να κολυμπάς στο αντίθετο ρεύμα. Αγωνίζεσαι να πας μπροστά αλλά τελικά μένεις στάσιμος ή -ακόμα χειρότερα- πας πίσω. Καλό θα είναι να αξιολογήσεις καλύτερα τους στόχους σου, να κάνεις ανακατανομή του χρόνου σου και να φτιάξεις ένα πλάνο δράσης, γιατί αλλιώς σε βλέπω να κάνεις συνεχώς κύκλους χωρίς νόημα. Θα έρθουν καλύτερες ημέρες, αλλά προς το παρόν, τα πράγματα είναι ακόμα αρκετά ζόρικα για σένα. Τέλος, ακριβώς επειδή στα επαγγελματικά σου τα βλέπεις σκούρα, παραμελείς εντελώς την ερωτική σου ζωή. Καλό θα είναι να βρεις τις ισορροπίες σου.

Παρθένος

Για κάποιο λόγο, την αναθεώρηση και την αυτοκριτική, που δεν έκανες στο τέλος του χρόνου, αποφασίζεις να την κάνεις τώρα. Λίγο η κλεισούρα, λίγο όλες οι καταστάσεις γύρω μας, έχεις ξεκινήσει να σκέφτεσαι ποιος είσαι, πού πας, τα πώς και τα γιατί της ζωής σου. Δεν είναι καθόλου κακή αυτή η σκέψη. Μη σου πω πως άργησες κιόλας. Θα φύγει πολύ σκαρταδούρα από τη ζωή και την καθημερινότητά σου και μοιραία αυτό θα φέρει νέο αίμα και θετικές αλλαγές σε όλους τους τομείς. Μη φοβηθείς καθόλου και μην παρασυρθείς από συναισθηματισμούς και καταστάσεις που κουβαλάς χρόνια. Χώσε το μαχαίρι στο κόκαλο και προχώρα μπροστά.

Ζυγός

Εκεί που πήγες να πάρεις ανάσα, άρχισες πάλι τις λάθος κινήσεις και τα βήματα που δε θα σε βγάλουν πουθενά. Στα επαγγελματικά σου ειδικά, κάνεις λάθη από κει που δεν το περιμένεις και κυρίως που δεν περιμένει ο περίγυρός σου. Αυτό σου προκαλεί νεύρα κι εντάσεις. Καλό μου Ζυγάκι, δε σου φταίει κάποιος τρίτος για λάθη που έκανες εσύ. Θα πρέπει να βρεις τη δύναμη να αναλάβεις τις ευθύνες σου και, φυσικά, να ψάξεις τους τρόπους να διορθώσεις την όποια ζημιά προκάλεσες. Δεν είναι σωστό να κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου, γιατί η αλήθεια έρχεται πάντα στο φως και τότε τα πράγματα θα είναι χειρότερα.

Σκορπιός

Το χαρακτηριστικό της εβδομάδας που έρχεται είναι πως πολλά μυστικά θα βγουν στην επιφάνεια. Είτε εσύ θα μάθεις πράγματα που γινόντουσαν πίσω από την πλάτη σου, είτε θα διαρρεύσουν δικά σου κρυφά πράγματα. Αυτό, όμως, δε θα σε χαροποιήσει καθόλου. Το πιθανότερο είναι πως όλα όσα θα έρθουν στο φως θα είναι πράγματα που θα διαλύσουν σχέσεις και συνεργασίες. Το θετικό είναι πως όλα αυτά θα πρέπει να φανερωθούν ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εκκαθαρίσεις και να ξεχωρίσεις τι αξίζει να έχεις στη ζωή σου και τι όχι. Μπορεί να σου φαίνονται όλα βουνό τώρα, στην πορεία, όμως, θα δεις πως ήταν για το καλό σου και μόνο.

Τοξότης

Έχεις ακόμα σπίτι ή το έχεις γκρεμίσει από τα νεύρα σου; Όπως είπαμε και την προηγούμενη εβδομάδα, η καραντίνα κι η κλεισούρα δε σου πάει καθόλου! Οπότε, είναι θαύμα εάν είσαι ακόμα ήρεμος και δεν έχεις φάει τους τοίχους. Ονειρεύεσαι ταξίδια, βόλτες, ποτά, εξόδους και συναναστροφές με τους δικούς σου ανθρώπους. Κάνε λίγο υπομονή κι ο καιρός που θα βγούμε πάλι έξω πλησιάζει. Προσπάθησε να διοχετεύσεις την ενέργειά σου σε άλλα πράγματα, όπως π.χ. να οργανώσεις ένα ταξίδι για το φθινόπωρο ή να δεις τι θα κάνεις μόλις με το καλό βγούμε πάλι στους δρόμους. Και να θυμάσαι, πως όσο ονειρεύεσαι αυτά που θα ήθελες να κάνεις, τόσο πιο εύκολα θα περάσει η καραντίνα.

Αιγόκερως

Για κάποιο λόγο που η αστρολόγος σου αδυνατεί να καταλάβει, εσύ, το ζώδιο που είναι δουλειά - δουλειά και πάλι δουλειά, αυτή την εβδομάδα, το ρίχνεις στους έρωτες. Ναι, καλά διάβασες. Ερωτεύεσαι! Το καλό σενάριο είναι εάν είσαι μόνος σου. Θα σου έρθει ένας ξαφνικός έρωτας από κει που δεν το περιμένεις. Το κακό είναι πως εάν το status σου είναι «δεσμευμένος», δεν αποκλείεται να μπλεχτείς σε διπλό ταμπλό. Δε θα ξέρεις τι να επιλέξεις και ποιον έρωτα να ακολουθήσεις. Σε όποια από τις δύο καταστάσεις κι αν ανήκεις, τα παρατάς όλα για τον έρωτα και ζεις κι αναπνέεις για εκείνον. Να προσέχεις, όμως, μήπως σου βγει άνθρακας ο θησαυρός.

Υδροχόος

Νιώθεις πως υπάρχει ένας βράχος επάνω από το κεφάλι σου, έτοιμος να πέσει και να σε πλακώσει. Σου φταίνε όλοι κι όλα και δε βρίσκεις πουθενά εκτόνωση, αλλά ούτε και μπορείς να αναπνεύσεις. Για να μη φτάσεις στο σημείο να εκραγείς και μετά ποιος μαζεύει τα ασυμμάζευτα, καλό θα ήταν να βρεις τρόπους να διοχετεύσεις την ενέργειά σου αλλού. Γυμναστική, άσκηση, δουλειές στο σπίτι, βιντεοκλήσεις σε φίλους και αγαπημένα πρόσωπα που είναι μακριά κι οτιδήποτε θα σε κάνει να είσαι σε κίνηση και να μη σκέφτεσαι. Μόνο έτσι δε θα θρηνήσουμε αθώα θύματα και καταστάσεις που δε θα μπορείς να διορθώσεις αργότερα.

Ιχθύς

Η εβδομάδα που μας έρχεται θα σου δείξει πως θα πρέπει να κάνεις αυστηρό φιλτράρισμα σε όσα λες και σε όσα σκέφτεσαι. Να θυμάσαι πως η γλώσσα κόκαλα δεν έχει, αλλά κόκαλα τσακίζει. Κι αυτό ακριβώς είναι το μάνδρα που θα πρέπει να επαναλαμβάνεις καθημερινά, τουλάχιστον 20 φορές. Έχεις την τάση να πεις πράγματα που θα πληγώσουν τους γύρω σου, αλλά το χειρότερο είναι πως δεν τα εννοείς κιόλας. Δε σκέφτεσαι σωστά, με κίνδυνο να τα κάνεις όλα θάλασσα. Η συμβουλή της αστρολόγου σου είναι να κρατήσεις χαμηλό προφίλ και να αποτραβηχτείς για λίγες ημέρες μέχρι να περάσει αυτή η επικίνδυνη περίοδος.

Πηγή: Pillowfights