Η ακμή προσώπου και ο τρόπος να την ξεχάσεις

2019-10-10

Με την σωστή διατροφή, με μια κρέμα για την ακμή και ένα make up για ακμή, θα καταφέρεις να κερδίσεις τις ατέλειες και να μην σε απασχολεί η ύπαρξή τους. 

Παρουσιάζεται συνήθως στις μικρές ηλικίες, από τα 12 έως τα 24, αλλά δεν είναι σπάνια και στις ηλικίες μετά τα 30. Η ακμή προσώπου είναι μια συνηθισμένη ασθένεια του δέρματος που μπορείς και να αντιμετωπίσεις σωστά και να καλύψεις τέλεια τα σημάδια της.

Η ακμή είναι δυσάρεστη και ενοχλητική. Και να θέλεις να την ξεχάσεις, δεν μπορείς. Ο μόνος τρόπος για να τα καταφέρεις μαζί της είναι να την αντιμετωπίσεις σωστά και να βρεις τον τρόπο να καλύψεις τα σημάδια της έτσι ώστε να μην αποτελεί μέρος της εμφάνισής σου. Στην αρχή αυτό φαίνεται βουνό αλλά δεν είναι. Με την σωστή διατροφή, με μια κρέμα για την ακμή και ένα make up για ακμή, θα καταφέρεις να κερδίσεις τις ατέλειες και να μην σε απασχολεί η ύπαρξή τους.

Συγκεκριμένα:

  • Αν και στο παρελθόν, κατηγορήθηκαν τα σνακ, η σοκολάτα και τα τηγανιτά για την εμφάνιση της ακμής, ποτέ κάτι τέτοιο δεν αποδείχθηκε επιστημονικά. Παρ' όλα αυτά, η λήψη καλών λιπαρών Ωμέγα3, το αγνό ελαιόλαδο, τα φρούτα, τα λαχανικά, τα άπαχα κρέατα και το νερό, βοηθούν για την πρόληψη και την αντιμετώπισή της. Ακολουθώντας, λοιπόν, μια ισορροπημένη διατροφή, θα την ελέγχεις καλύτερα.

  • Για την φροντίδα του προσώπου σου, θα χρειαστείς συγκεκριμένα δερμοκαλλυντικά, τα οποία θα τα χρησιμοποιείς παράλληλα με την αγωγή που θα σου προτείνει ο δερματολόγος σου. Για να διαλέξεις μια κρέμα για την ακμή, θα κοιτάξεις αρχικά να υπάρχει η ένδειξη «μη φαγεσωρογόνο» ή «για επιδερμίδες με τάση για ακμή». Εννοείται ότι θα πρέπει να αποφύγεις τα λιπαρά προϊόντα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αμελήσεις την ενυδάτωση της περιοχής. Μια ενυδατική κρέμα προσώπου για ακμή είναι αυτό που χρειάζεσαι για να αντιμετωπίσεις τόσο τα σπυράκια και τους διασταλμένους πόρους όσο και την θαμπάδα, την ανομοιομορφία και την κοκκινίλα.

  • Ακόμα και αν δεις την ακμή να υποχωρεί, δεν σπεύδεις να αντικαταστήσεις τα προϊόντα που προτείνονται για την αντιμετώπισή της με τα άλλα που συνήθως χρησιμοποιείς αλλά μπαίνεις σε μια μεταβατική περίοδο που διακόπτεις σιγά-σιγά την χρήση τους έτσι ώστε η επιδερμίδα να προλάβει να βρει τις ισορροπίες της.

  • Το ίδιο προσεχτική οφείλεις να είσαι και στην επιλογή των προϊόντων βάσης για μακιγιάζ. Τα make up για ακμή έχουν μελετημένη σύνθεση που εκτός από κάλυψη, περιορίζει τις ατέλειες και δεν επιτρέπει την εμφάνιση ερεθισμών.

  • Πριν εφαρμόσεις, όμως, το make up για ακμή, οφείλεις να προετοιμάσεις σωστά την επιδερμίδα σου με μια λοσιόν εμπλουτισμένη με στυπτικές ουσίες όπως είναι το σαλικυλικό οξύ. Στην συνέχεια, ένα primer για ακμή, θα κρύψει μαγικά τους διασταλμένους πόρους, που βρίσκονται συνήθως στην ζώνη Τα και θα δώσει στην επιδερμίδα του προσώπου μια βελούδινη, μη λιπαρή υφή που θα υποδεχτεί τέλεια το make up.

  • Ιδανικό make up για ακμή είναι αυτό που βρίσκεται σε μορφή πούδρας και έχει κρεμώδη υφή που καλύπτει τέλεια τις ατέλειες και χαρίζει μοναδική ομοιομορφία. Τα make up εφαρμόζονται με μεγαλύτερη ακρίβεια χρησιμοποιώντας ένα πλακέ, εξειδικευμένο πινέλο. Αν δεν σε βολεύει η εφαρμογή με πινέλο μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα σφουγγαράκι, το οποίο, μάλιστα, προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη διείσδυση του make up στους πόρους γι αυτό και το αποτέλεσμα είναι ακόμα καλύτερο. Αν πάλι δεν θέλεις ούτε πινέλο, ούτε σφουγγαράκι, μπορείς να εφαρμόσεις το προϊόν με τα δάχτυλα σου. Σε κάθε περίπτωση η εφαρμογή πρέπει να γίνει με πεντακάθαρα εργαλεία ή δάχτυλα για να αποφύγεις τις μολύνσεις και τους ερεθισμούς.

Photo: Taisiia Stupak

womantoc.gr