Η έκθεση της χρονιάς στην Ευρώπη: 500 χρόνια Ντα Βίντσι στο Λούβρο με τα ακριβότερα έργα του

2019-10-25

Τα εκθέματα προέρχονται από εμβληματικούς χώρους όπως το Βρετανικό Μουσείο, το Ερμιτάζ και το Βατικανό. 

Αν βρεθείτε αυτή την περίοδο στο Παρίσι, θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε μια έκθεση-εμπειρία ζωής που μόλις εγκαινιάστηκε. Το Μουσείο του Λούβρου με αφορμή τη συμπλήρωση 500 χρόνων από τον θάνατο του Ντα Βίντσι τιμά τον ευφυή και πολυπράγμονα δημιουργό και εφευρέτη με μια συλλογή 160 έργων και αντικειμένων από εμβληματικούς χώρους όπως το Βρετανικό Μουσείο, το Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης, το Βατικανό, αλλά και τις συλλογές της βασίλισσας Ελισσάβετ και του ιδρύματος Γκέιτς. Με όλους αυτούς τους θησαυρούς, αναδεικνύεται σε μια από τις ακριβότερες εκθέσεις στον κόσμο.

Αυτή η άνευ προηγουμένου ρετροσπεκτίβα για τον Ντα Βίντσι αποσκοπεί στο να αναδείξει την υπέρτατη σημασία που απέδιδε στη ζωγραφική και στο πώς η εξερεύνηση του κόσμου, την οποία περιέγραφε ως την «επιστήμη της ζωγραφικής» είχε γίνει εργαλείο της τέχνης του με το οποίο επιδίωκε να δώσει ζωή στους πίνακές του.

Remaining Time-0:33FullscreenUnmute

Ανάμεσα στα εκθέματα, ωστόσο, δεν θα είναι η Μόνα Λίζα, που παραμένει προστατευμένη σε άλλο τομέα του Λούβρου. Αν και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να μελετήσουν το αριστούργημά του με την πρωτοποριακή τεχνολογία Beyond the Glass, που αποκαλύπτει λεπτομέρειες μη ορατές με γυμνό μάτι.

womantoc.gr