Ημέρα τουρισμού στον Άγιο Νικόλαο με Κρητικά μαγειρέματα του δρόμου και Κρητικό κρασί

2019-09-19

Με συντονιστή τον Γιάννη Βαξεβάνη  και τη πολύτιμη βοήθεια της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης αλλά και τη συμμετοχή διακεκριμένων μαγείρων της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου (ΠΑΟΔΑΝ) και η Περιφέρεια Κρήτης συν διοργανώνουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, μια ξεχωριστή εμπειρία γευσιγνωστικών απολαύσεων για κάθε επισκέπτη και κάτοικο του Αγίου Νικολάου και της Κρήτης, προκειμένου να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού με «Κρητικά μαγειρέματα του δρόμου».

Διακεκριμένοι Έλληνες σεφ στηρίζουν με την παρουσία τους τη διοργάνωση και μαγειρεύουν μαζί με τους συναδέλφους τους από τα δεκάδες βραβευμένα και διακεκριμένα εστιατόρια των ξενοδοχείων και της πόλης του Αγίου Νικολάου και της Ελούντας.

'Όλοι οι μάγειρες προετοιμάζονται για να παρουσιάσουν ευφάνταστες μαγειρικές δημιουργίες με αφετηρία τις παραδοσιακές κρητικές γεύσεις, τα υλικά της κρητικής γης και τα παραδοσιακά φαγητά της κρητικής και της ελληνικής κουζίνας.

Όσοι παρευρεθούν θα μπορούν να δοκιμάσουν πρωτότυπες και παραδοσιακές συνταγές από 30 διαφορετικούς σεφ και τις ομάδες τους ενώ παράλληλα για πρώτη φορά θα υπάρχουν δεκάδες ετικέτες των κορυφαίων ελληνικών κρασιών και μια μεγάλη ποικιλία από τον πολυβραβευμένο την τελευταία δεκαετία κρητικό αμπελώνα.

Η εκδήλωση «Κρητικά μαγειρέματα του δρόμου» θα πραγματοποιηθεί; σύμφωνα με το Λατώ news.gr,  την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 στις 19:00 στην περιοχή της Κιτροπλατείας, στο κέντρο του Αγίου Νικολάου.