" Μαλλιά Κουβάρια"

2020-04-03

ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΆΡΙΑ

Ένα μπερδεμένο κουβάρι οι σχέσεις των ανθρώπων, ένα κουβάρι μπλεγμένο με μικρούς κ μεγάλους κόμπους η ζωη του κάθε ενός.

Κ όταν μπλέκονται οι ζωές μπλέκονται κ τα κουβάρια. Κ άντε βρες υπομονή να τα ξεμπλέξεις !

Μια ζωή γεμάτη θέλω κ πρέπει, απολαύσεις, δικαιώματα κ υποχρεώσεις. Κ στο βάθος του διαδρόμου Ένας καθρέφτης, ο δικός σου καθρέπτης δεμένος στην άκρη του νήματος! Κ τα δύσκολα άρχισαν.

Το μεγαλύτερο βήμα τώρα είναι να στρέψεις τα ματιά σου κ να αντικρίσεις τον εαυτό σου , εμ τι νόμιζες ότι το δύσκολο ήταν το κουβάρι;; κ αφού θεωρήσεις τον εαυτό σου γενναίο που τον κοίταξες κατάματα ..."ΕΚΠΛΗΞΗ"!!!

ΤΏΡΑ ήρθε η ώρα να δώσεις κ λύσεις για τα "προβλήματα " που εντόπισες.

Μην ψάξεις χάρτη κ Οδηγίες, δεύτερη έκπληξη!!

Δεν υπάρχουν ( για να είμαστε ειλικρινείς αυτό θα έπρεπε ήδη να το αντιληφθείς όταν έλυνες τους κόμπους 😁).

Να σου πω επίσης ότι δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής, οι στιγμές τις ζωή σου μοιάζουν με σκίτσα κ στροβιλίζονται μέσα στο μικρό σου κεφαλάκι!

Τώρα.... ή τραβάς χειρόφρενο, ξεχνάς όσα σε δίδαξε η διαδρομή σου κ σαν αντίγραφο του εαυτού σου αμίλητος κ ακίνητος σαν αγαλματάκι χωρίς αναπνοή, χωρίς θέλω, χωρίς αμαρτίες χωρίς να περιμένεις να λάβεις ή να δώσεις συγχώρεση.

Ή έτσι απλά συνεχίζεις ψάχνοντας αυτό που θα σκοτώσει τα παράσιτα του νου σου κ θα βγεις " υγιής " κ " γαλήνιος από τον ανεμοστρόβιλο!

Κ μέσα σ αυτή τη δίνη, εσύ μάζεψες τα χρήσιμα, τα τοποθέτησες σε κουτάκια όμορφα κ καθαρά, άλλα που βρήκες τραυματισμένα, έκατσες κ τα φρόντισες. Κάποια παλιά κ Αγαπημένα που έχουν σπάσει κ σε τίποτα δε θυμίζουν γιατί τα αγάπησες τα έβαλες στον κάλαθο των αχρήστων..

Κ άφησες τα σκουπίδια της ζωής σου να χαθούν μαζί με τον ανεμοστροβιλο!!

συνεχίζεται...

Γράφει η Δέσποινα Δ. Παπαδάκη