Ν. Χαρδαλιάς: Σε ολοκληρωτική καραντίνα πέντε δήμοι

2020-03-31

Ο Απρίλιος είναι ιδιαίτερα κρίσιμος και η κατάσταση είναι ακόμη ρευστή και τίποτε δεν έχει κριθεί, υπογράμμισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού, γι' αυτό και κλείσαμε τη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και στην όπως την χαρακτήρισε «απαράδεκτη εικόνα» έξω από τις τράπεζες, με ουρές και συνωστισμό. 

Παράλληλα, ενημέρωσε για την αναστολή λειτουργίας δύο λαϊκών αγορών στο δήμο Ιλίου, καθώς δεν τηρήθηκαν οι κανόνες.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις, προχωράμε στη λήψη πρόσθετων μέτρων τοπικού χαρακτήρα σε πέντε δήμους: Καστοριάς, Ορεστίδου, Νεστορίου, Ξάνθης και Μύκης, από σήμερα το βράδυ στις 8, με απαγόρευση της κυκλοφορίας πολιτών και αναστέλλεται η δυνατότητα κατ' εξαίρεση μετακίνησης για λόγους όπως σωματική άσκηση, ανάγκες κατοικιδίου και προσφορά βοήθειας σε ευπαθείς ομάδες και παρουσία σε τελετή όπως κηδεία», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Καλούμε τους κατοίκους αυτών των δήμων να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφύγουν τις πολλαπλές μετακινήσεις. Εκπέμπουμε SOS, απευθύνουμε έκκληση στους πολίτες να μείνουν σπίτι τους, ώστε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας, σημείωσε. 

πηγή: .naftemporiki.gr