Ο Bruce Springsteen πρωταγωνιστεί για πρώτη φορά σε διαφήμιση

2021-02-08

Δείτε το ντεμπούτο του Bruce Springsteen στον κόσμο της διαφήμισης.

Αφού απέφυγε οποιαδήποτε σύνδεση με τη διαφήμιση προϊόντων σε ολόκληρη την καριέρα του, ο Bruce Springsteen συμμετείχε στο διαφημιστικό της Jeep που προβλήθηκε στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του διάρκεια του φετινού Super Bowl.

Τα γυρίσματα της διαφήμισης διήρκεσαν πάνω από πέντε ημέρες και πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο μήνα σε Κάνσας, Κολοράντο και Νεμπράσκα με τη σκηνοθεσία του στενού συνεργάτη του Springsteen, Thom Zimny.

Η προσέγγιση του Zimmy θυμίζει τα ατμοσφαιρικά πλάνα από το concert film «Western Stars» του Bruce Springsteen που κυκλοφόρησε το 2019.

Ο Bruce Springsteen και ο παραγωγός Ron Aniello δημιούργησαν την ambient μουσική επένδυση του διαφημιστικό.

Κατά τη διάρκεια του βίντεο, το οποίο ξεπερνά σε διάρκεια τα δύο λεπτά, ο 71χρονος καλλιτέχνης πραγματοποιεί έναν μονόλογο σε κλίμα ενότητα και καλεί τους Αμερικανούς να ανακαλύψουν ξανά το κοινό έδαφος - κυριολεκτικά και μεταφορικά - που τους συνδέει.

«Ο φόβος δεν ήταν ποτέ το καλύτερο δείγμα για το ποιοι είμαστε. Πρέπει απλώς να θυμόμαστε ότι το ίδιο το έδαφος στο οποίο στεκόμαστε είναι κοινό έδαφος. Έτσι μπορούμε να φτάσουμε εκεί. Μπορούμε να φτάσουμε στην κορυφή του βουνού μέσα από την έρημο και θα διασχίσουμε αυτό το χάσμα», λέει.

Το κείμενο χρησιμεύει ως «κοινό μήνυμα» από τον θρύλο της ροκ και την Jeep, σύμφωνα με δήλωση του Olivier François, παγκόσμιος επικεφαλής μάρκετινγκ στη Stellantis, μητρική εταιρεία της Jeep.

Όλα αυτά τα χρόνια ο Bruce Springsteen απαντούσε αρνητικά στις προτάσεις να εμφανιστεί σε κάποιο διαφημιστικό, αλλά και στα αιτήματα να χρησιμοποιηθεί κάποιο από τα τραγούδια του σε διαφημίσεις. Ο François επιδίωκε τη συνεργασία με τον καλλιτέχνη για μια δεκαετία τώρα.

Η διαφήμιση για την Jeep βασίζεται σε ένα παρεκκλήσι που υποτίθεται ότι είναι το ακριβές γεωγραφικό κέντρο των Ηνωμένων Πολιτειών, μια ιδέα που κέντρισε το ενδιαφέρον της ομάδας του Springsteen.

«Ο Olivier François και εγώ συζητάμε ιδέες τα τελευταία 10 χρόνια», δήλωσε ο μάνατζερ του Springsteen, Jon Landau και συνέχισε: «Όταν μας έδειξε το σκιαγράφημα για το "The Middle", απαντήσαμε "ας το κάνουμε"».

Σύμφωνα με το «Variety», ο Bruce Springsteen αποφάσισε να κάνει τη διαφήμιση τον περασμένο μήνα και για το λόγο αυτό η παραγωγή έγινε ασυνήθιστα γρήγορα.

Ο Springsteen ήταν, μέχρι τώρα, ένας από τους λίγους μουσικούς που αντιστέκονταν στο πειρασμό της διαφήμισης. Ακόμα και ο ήρωάς του Bob Dylan έχει κάνει διαφημίσεις για τη Victoria's Secret και η Chrysler, ενώ νεότεροι μουσικοί από την Taylor Swift έως τον Travis Scott συνεργάζονται με διάφορες εταιρείες.

hit-channel.com