Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Θανάσης Κάππος, Νέο Βιβλίο "Προσωπογραφίες"  Σύντομα στον Πρωινό Πανικό από τη συχνότητα του PanicRadio 937(video)

2020-03-29

Η ενασχόλησή του με την ιστορία της Ελλάδας αποτελεί μέρος της ζωής του από νεαρή ηλικία.


Ο Θανάσης Κάππος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας με σημαντικό βιβλιογραφικό έργο. Τα βιβλία του ασχολούνται με την πολιτική, την ιστορική έρευνα, την οικονομική και επιχειρηματική ιστοριογραφία και το ποδόσφαιρο.

Η ενασχόλησή του με την ιστορία της Ελλάδας αποτελεί μέρος της ζωής του από νεαρή ηλικία.

Έχει καταπιαστεί με την συγγραφή πολλών βιβλίων, κάποια από τα οποία έχουν μάλιστα εξαντληθεί (-Tα περίπτερα της Αθήνας, 1943-1969, Αθήνα 2010 (εξαντλημένο),-Ηρώδου Αττικού 21, Η Προεδρία της Δημοκρατίας και οι Πρόεδροι, Αθήνα 2015 (εξαντλημένο),- 100+1 εταιρικά σήματα, λογότυπα και προϊόντα που άφησαν εποχή, Aθήνα 2016 (επιχειρηματικό δώρο),- Λεξικό του Ελληνικού Tσιγάρου, 1939-1976, Aθήνα 2016 (επιχειρηματικό δώρο), -Οδηγός Ελληνικών Λιμένων 2016-2017, Αθήνα 2016,(επιχειρηματικό δώρο), -Ηellas Special: 100 τραγούδια και ένα ποίημα για το τσιγάρο, Αθήνα 2017(επιχειρηματικό δώρο),-Η ιστορία του λιμανιού της Ελευσίνας, Αθήνα 2017, (επιχειρηματικό δώρο), -Η ιστορία του Μεγάρου της Βουλής 1836-1935(Συλλεκτικό λεύκωμα, επιχειρηματικό δώρο).

Έχοντας ζήσει για αρκετό διάστημα στο εξωτερικό, γνωρίζει την «γεύση» του να βρίσκεται κανείς μακριά από την πατρίδα. Κάθε λαός, οφείλει να γνωρίζει την ιστορία της χώρας του όπου και αν βρίσκεται, εντός και εκτός συνόρων, καθώς έτσι ο δεσμός με αυτή ενισχύεται και δεν επέρχεται η λήθη.

Όπως αναφέρει μάλιστα ο ίδιος: «Οι Έλληνες της Διασποράς, αποτελούν συνέχεια και πυρήνα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Είναι το κομμάτι εκείνο, που σε δύσκολες στιγμές έχει στηρίξει και θα συνεχίσει να στηρίζει την πατρίδα. Είναι εκείνο το πνευματικό κεφάλαιο στο οποίο η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να στηριχτεί για τις προκλήσεις και προσκλήσεις των καιρών».

Σε λίγες μέρες θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του «Αναμνήσεις και Ιστορίες» , το οποίο θα κυκλοφορήσει ως μέρος δεύτερο

Η κυκλοφορία του νέου βιβλίου του «Προσωπογραφίες».

Μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο σε μορφή e-pub 

https://www.tkappos.gr/p/blog-page.html

Μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες ή έντυπη μορφή του βιβλίου θα διατίθεται μέσω του βιβλιοπωλείου Πολιτεία.

"Προσωπογραφίες"Είκοσι-έξι σημαντικοί Έλληνες συζητούν με το συγγραφέα και αποκαλύπτουν.

Στο νέο βιβλίο του Θανάση Κάππου άνθρωποι από το χώρο της πολιτικής, της οικονομίας, των γραμμάτων-τεχνών, του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης, δίνουν το στίγμα για το τι πραγματικά σημαίνει να προσφέρεις στην Ελλάδα με όλες σου τις δυνάμεις.
Σε ένα σπάνιο κείμενο προλογίζει ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

πηγή: απο το αρχείο του Θανάση Κ. Κάππου