Ο Κωστής Μαραβέγιας τραγουδά για τα «Μικροπράγματα»

2018-12-17

«Όλα καλά, κάτι μικροπράγματα...»

Ο Κωστής Μαραβέγιας προσκαλεί τους ακροατές σε ένα μελωδικό ταξίδι στην Ιταλία της δεκαετίας του 1970 με το νέο τραγούδι του «Μικροπράγματα».

Ένα τραγούδι για κάθε ανομολόγητη μικρή αλήθεια, που παραμένει επιφανειακά και πότε επιμελώς κρυμμένη. Ένα τραγούδι για όλα αυτά τα «Μικροπράγματα» που ποτέ δεν ειπώθηκαν αλλά στο τέλος έκαναν κομμάτια και θρύψαλα μία σχέση.

Όταν το ένα άτομο επιμένει να πιστεύει στα θαύματα και το άλλο βαδίζει το δικό του προορισμό. Όταν η επικοινωνία μετατρέπεται σε πολυτέλεια.

Πώς να προστατεύσεις όμως κάτι που χάνεται ή είναι ήδη χαμένο; Πώς να συνεχίσεις όταν συναντάς παντού εμπόδια και η αγκαλιά που κάποτε ήταν ζεστή είναι πλέον αφιλόξενη; Τότε δυσκολεύει δραματικά ή γίνεται αδύνατη η αποκατάσταση της σχέσης.

Όταν «δεν πάν' καλά τα πράγματα» και λες μόνο «όλα καλά, κάτι μικροπράγματα», όταν μπροστά στα αδιέξοδα κάθε πρόβλημα φαίνεται ανυπέρβλητο, τότε η αποχώρηση επιβάλλεται. Τότε η επικράτηση της λογικής στον αδυσώπητο πόλεμο ανάμεσα στο μυαλό και την καρδιά γίνεται μάθημα.

Ο Κωστής Μαραβέγιας υπογράφει τη μουσική στα «Μικροπράγματα» επηρεασμένος από τα ακούσματα του και την παραμονή του στην Ιταλία. Μία γλυκιά περιδίνηση στη δεκαετία του 1970 και τα ερωτικά τραγούδια της Mina και του Lucio Battisti.

Η Sunny Μπαλτζή, έχοντας γράψει στίχους που έχουν αγγίξει κι έχουν γίνει προσωπικά βιώματα όλων, «προσθέτει μια ακόμα ατάκα στην ανθολογία των αντίο».

Κυκλοφορεί από τη Minos EMI / Universal.


Πηγή: hit-channel.com