Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ιεράπετρας κ.Δραγασάκης μιλάει για όλα στον Πρωινό Πανικό (ηχητικό)

2020-03-09


Η Ένώση Ιεράπετρας απο το 1932 πάντα δίπλα στον αγρότη παραγωγό η πολυετής εμπειρία, το κατάλληλο και έμπειρο προσωπικό, το αρχείο που διαθέτουν από την πολυετή απασχόλησή τους με το αντικείμενο εξασφαλίζουν την έγκυρη, άμεση και αξιόπιστη διεκπεραίωση του έργου.

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής των Αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης - Επιδότησης και η ΕΑΣ Ιεράπετρας είναι στη διάθεση των παραγωγών μέσω του Κέντρου Εξυπηρέτησης Αγροτών είναι στη διάθεση των αγροτών για την υποβολή της αίτησής τους. 

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επισκεφτούν το ΚΕΑ που βρίσκεται στη θέση Παπα Λάκκους στην Ένωση Ιεράπετρας, Δευτέρα έως Σάββατο με ώρες εξυπηρέτησης 8:00 π.μ. έως 15:00 μ.μ.

Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Δραγασάκης μιλώντας στον Panic Radio 93,7 ανέφερε πως το κόστος των αιτήσεων θα παραμείνει στα περσινά επίπεδα και πως υπάρχουν πολλοί τρόποι πληρωμής. 

Συνιστά στους ενδιαφερόμενους να προσέλθουν το συντομότερο στο ΚΕΑ ώστε να αποφύγουν τον συνωστισμό και την ταλαιπωρία των τελευταίων ημερών και ειδικά όσοι έχουν αλλαγές σε σχέση με τα περυσινά τους στοιχεία. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 15 Μαϊου η οποία είναι και η καταληκτική ημερομηνία μέχρι και σήμερα.

Zητήματα που προκύπτουν με τους δασικούς χάρτες, η ταύτιση των δηλώσεων Κτηματολογίου, ΟΣΔΕ και Ε9,  γι αυτό και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί , ενώ ο κ. Δραγασάκης. 

Ο κ.Δραγασάκης σχολίασε επίσης το θεσμικό πλαίσιο συνεταιρισμών που ψηφίστηκε  στη Βουλή και κάποιες αρνητικές συνέπειες. 

 Ένα σημαντικό ζήτημα ωστόσο που προκύπτει είναι το περιεχόμενο του άρθρου 38 που προβλέπει τη συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών στον συνεταιρισμό και με δικαίωμα ψήφου.   Σε αυτό το άρθρο υπάρχουν ενστάσεις γιατί υπάρχει κίνδυνος να εξελιχθεί σε πλήρη κυριαρχία του ιδιώτη μέσα σε έναν συνεταιρισμό.  Τονίζοντας επίσης πόσο αναγκαια είναι η προώθηση συνένωσης δυνάμεων των συνεταιρισμών.

Τηλέφωνο επικοινωνίας με την Ένωση Ιεράπετρας. 2842022248, εσωτ. 111 και 118 και e mail: enosi1@otenet.gr

Ακολουθεί συνέντευξη: