Ο προορισμός στην Κρήτη που δεν γνωρίζει εποχές – Ιδανική επιλογή για όλο το χρόνο

2019-10-16

Είναι από τους προορισμούς εκείνους που δεν γνωρίζουν από εποχές, καθώς είναι ιδανική επιλογή για όλο τον χρόνο. Ο λόγος για τη Σητεία, την όμορφη πόλη της Κρήτης, που αξίζει κανείς να ανακαλύψει.

Βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του νομού Λασιθίου στην ανατολική Κρήτη και αποτελεί έδρα του ομώνυμου νομού. Η Σητεία είναι η γενέτειρα του ποιητή Βιτσέντζου Κορνάρου, ενώ κουβαλάει τη δική της σημαντική ιστορία.

Κατά το Μεσαίωνα, αποτελούσε σημαντικό εμπορικό λιμάνι του Βυζαντίου, ενώ στην Ενετοκρατία ενσωματώθηκε στο Βενετικό Regno di Candia, και είχε χαρακτηρισθεί «maximum statum et lumen ejiusdem insulae», που σημαίνει ο μέγιστος σταθμός, αλλά και φως του νησιού. Για να σταθεροποιήσουν την κυριαρχία τους, οι Βενετοί έκτισαν σε διάφορα σημεία στρατηγικής σημασίας της επαρχίας πολλά φρούρια που σώζονται μέχρι και σήμερα.

Στο σήμερα, η πόλη της Σητείας υποδέχεται τους επισκέπτες της με την αυθεντική κρητική φιλοξενία, προσφέροντας σύγχρονες τουριστικές υποδομές, προβάλλοντας ταυτόχρονα και την παράδοση του τόπου.

Η Καζάρμα, το εντυπωσιακό φρούριο του κάστρου, που αποτελούσε το στρατώνα της φρουράς ή το διοικητήριο κατά την Ενετοκρατία, έχει αναστηλωθεί και είναι ανοικτή στο κοινό προσφέροντας πανοραμική θέα στον κόλπο και την πόλη της Σητείας.

zarpanews.gr