Ο Σωτήρης Τσιόδρας παίρνει θέση για το άνοιγμα των σχολείων

2020-04-22

Το ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων και της επιστροφής των μαθητών στα θρανία, υπό το βάρος των σεναρίων και των απόψεων που διατυπώνονται τις τελευταίες μέρες, μονοπώλησε τις ερωτήσεις στη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό. 

«Ναι» στο άνοιγμα των σχολείων λέει ο Σωτήρης Τσιόδρας

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, κ. Σωτήρης Τσιόδρας, είπε πως το "άνοιγμα" της κοινωνίας θα πρέπει να ξεκινήσει από τις λιγότερο ευπαθείς ομάδες και μια τέτοια ομάδα είναι τα παιδιά.

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις με το θέμα των σχολείων και απασχολεί πάρα πολύ κόσμο. Τα παιδιά κινδυνεύουν λιγότερο. Τα μικρά παιδιά ακόμα λιγότερο. Ο ρόλος στην διασπορά και τη μετάδοση δεν φαίνεται να είναι πολύ μεγάλος. Η κοινωνία κάποια στιγμή πρέπει να ανοίξει και θα ανοίξει από τους λιγότερο ευπαθείς» είπε αρχικά ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ποια κριτήρια θα καθορίσουν το άνοιγμα των σχολείων

«Τα κριτήρια για την απόφαση θα είναι τι επηρεάζεται και τι ακολουθεί από το άνοιγμα των σχολείων. Έχουμε την ευτυχία να έχουμε ένα μαθηματικό εργαλείο για το πώς το άνοιγμα των σχολείων θα επηρεάσει την πορεία της επιδημικής καμπύλης στη χώρα, πολύ γρήγορα. Έχουν υιοθετηθεί αντίστοιχες στρατηγικές σε άλλες χώρες με χειρότερα δεδομένα από εμάς. Εμένα δεν με βρίσκει αντίθετο» κατέληξε.

Πότε θα ανακοινωθεί η απόφαση για τα σχολεία

Ο καθηγητής κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων δεν έχει καταλήξει ακόμα στην πρότασή της για τα σχολεία, κάτι που αναμένεται να γίνει εντός 48 ωρών.

infokids.gr