Ο Tony Bennett δίνει μάχη με τη νόσο του Αλτσχάιμερ

2021-02-02

Παρά την ασθένειά του, ο Tony Bennett, δουλεύει με τη Lady Gaga για τη συνέχεια του άλμπουμ «Cheek To Cheek».

Ο Tony Bennett δίνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια ιδιωτική μάχη με τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Ο 94χρονος τραγουδιστής ανακοίνωσε ότι πάσχει με την ασθένεια σε ένα νέο άρθρο που δημοσιεύτηκε στο AARP Magazine.

Η σύζυγος του Bennett, Susan Benedetto, εξήγησε κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στο «CBS This Morning» γιατί αποφάσισαν να μιλήσουν τώρα για την κατάσταση του jazz καλλιτέχνη.

«Πάντα του αρέσει να λέει ότι ασχολείται με το να κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν καλά, οπότε ποτέ δεν ήθελε το κοινό να γνωρίζει αν είχε πρόβλημα, αλλά προφανώς όσο τα πράγματα προχωρούν, γίνεται όλο και πιο προφανές όταν επικοινωνείς με τον Tony ότι συμβαίνει κάτι και έτσι φάνηκε ότι ήταν τώρα η κατάλληλη στιγμή».

Όταν ρωτήθηκε αν ο Tony Bennett πονάει, απάντησε: «Όχι, πονάει και γι' αυτό δεν πιστεύει ότι κάτι πάει στραβά. Λέει: "Suzan δεν πονάω καθόλου, νιώθω υπέροχα". Κάνει γυμναστική πέντε φορές την εβδομάδα και τραγουδά δύο φορές την εβδομάδα με έναν πιανίστα».

«Καταλαβαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα μόνο αν πονάει. Τον ρωτάς πώς αισθάνεται και λέει "νιώθω υπέροχα". Πηγαίνει κάτι στραβά Tony; "Όχι, τίποτα δεν πηγαίνει στραβά"», συνέχισε.

Η Benedetto αποκάλυψε ότι φροντίζει η ίδια τον Tony Bennett.

«Θέλω να πω ότι είμαι η σύζυγός του, συμφώνησα να είμαι μαζί του και στα καλά και στα άσχημα, εάν κάποιος πρέπει να τον φροντίζει, θέλω να είμαι εγώ αυτή. Δεν υπάρχει τίποτα που να μου δίνει πολύ μεγαλύτερη χαρά ή μεγαλύτερη υπερηφάνεια από το γεγονός ότι μπορώ να είμαι μαζί του και να τον φροντίζω. Όταν ο κόσμος λέει "τι κάνεις;", απαντάω "φροντίζω έναν εθνικό θησαυρό"», εξήγησε.

«Ο Bennett, που διαγνώστηκε για πρώτη φορά με Αλτσχάιμερ το 2016, έχει αποφύγει τον αποπροσανατολισμό που μπορεί να ωθήσει τους ασθενείς να απομακρύνονται από το σπίτι, καθώς και τα επεισόδια τρόμου, οργής ή κατάθλιψης που μπορούν να συνοδεύσουν την τρομακτική αποσύνδεση από την πραγματικότητα και, πράγματι, δεν θα μπορούσε ποτέ να αναπτύξει αυτά τα συμπτώματα», έγραψε ο John Colapinto του «AARP».

«Μία από τις πιο σκληρές πτυχές της άνοιας είναι το στίγμα που την περιβάλλει», πρόσθεσε η Sarah Lock, ανώτερη αντιπρόεδρος της AARP για την υγεία του εγκεφάλου.

«Το συναίσθημα της απελπισίας μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να αντισταθούν στη διάγνωση ή να αρνηθούν τη θεραπεία. Παρόλο που προς το παρόν δεν υπάρχει θεραπεία για τη νόσο του Αλτσχάιμερ, υπάρχουν πολλά που μπορούν να κάνουν για να καθυστερήσουν τα συμπτώματα και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής», σημείωσε.

Το περιοδικό «AARP» ανέφερε επιπλέον ότι ο Tony Bennett, παρά την ασθένειά του, δουλεύει με τη Lady Gaga για τη συνέχεια του άλμπουμ «Cheek To Cheek» (2014), με τους δύο καλλιτέχνες να σχεδιάζουν να κυκλοφορήσουν το νέο δίσκο τους αυτή την άνοιξη.

hit-channel.com