Οι " Άθλιοι χτυπούν την πόρτα στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας απόψε στις 9..."

2019-10-21

Σήμερα στον « Πρωινό Πανικό» από το στούντιο του Panic Radio 93.7, είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στην τηλεφωνική μας γραμμή και να συνομιλήσουμε με τον σκηνοθέτη της παράστασης « Οι Άθλιοι » του Β. Ουγκώ σε μιούζικαλ, κ . Γ. Αντωνάκη, ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης.

«Οι Άθλιοι γράφτηκαν για όλα τα έθνη. Δεν ξέρω αν θα διαβαστούν απ' όλους, όμως εγώ για όλους το έγραψα όπου ο άνθρωπος ζει αμόρφωτος και απελπισμένος, όπου η γυναίκα πουλάει το κορμί της για μια μπουκιά ψωμί, όπου το παιδί υποφέρει από αγραμματοσύνη κι από έλλειψη παιδείας, οι «Άθλιοι» θα κτυπούν την πόρτα φωνάζοντας δυνατά: «Ανοίξτε μου! Έρχομαι για σας!». Β. Ουγκώ

Ο σκηνοθέτης μας μίλησε για την σημαντικότητα του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας, τους ανθρώπους που δίνουν την ψυχή τους γι αυτόν τον θεσμό, κάνοντας την Ιεράπετρα πόλο έλξης με χρώματα πολιτισμού και θεάματος.

Συμμετέχοντας για τρίτη φορά στο Φεστιβάλ, αποσπώντας πολλά βραβεία στις προηγούμενες συμμετοχές.

Η θεατρική ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης στην παράσταση « Οι Άθλιοι» εκτός των 12 συντελεστών, συμμετέχουν 50 περίπου φοιτητές του Π.Κ και αποτελεί την μεγαλύτερη παραγωγή της ομάδας εδώ και 36 χρόνια που λειτουργεί.

Σήμερα, Δευτέρα 21 Οκτωβρίου στις 21:15 θα έχετε την ευκαιρία να δείτε την παράσταση « Οι Άθλιοι ». Το έργο εστιάζει στις προσπάθειες του πρωταγωνιστή Γιάννη Αγιάννη, ενός πρώην καταδίκου, ο οποίος προσπαθεί να επανεντάξει τον εαυτό του στην κοινωνία, και επιπλέον μελετά την επίδραση των πράξεων του ήρωα για χάρη της κοινωνικής αναγνώρισης.

Με ιδιαίτερη σεμνότητα παρά την σπουδαιότητα ενός πλούσιου βιογραφικού, ο κ. Αντωνάκης δεν στάθηκε σ αυτό .

Λίγα λόγια από εμάς λοιπόν, από την ομάδα του Panic Radio 93.7 και τον Πρωινό Πανικό για τον κ. Αντωνάκη

Ο κ. Αντωνάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο, σπούδασε Θέατρο στην Αθήνα είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Δημήτρη Κωνσταντινίδη.

Συνεργάστηκε ως ηθοποιός με το Εθνικό Θέατρο συμμετέχοντας σε σπουδαίους παραστάσεις και ηθοποιούς .

Το 1981 πηγαίνει στη Ν. Υόρκη όπου συνεργάζεται, ως υπεύθυνος του τμήματος Θεάτρου και Νεολαίας, με το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού και περιοδεύει με θεατρικές και άλλες παραστάσεις σε πολλές Ελληνικές κοινότητες της Αμερικής.

Το 1983 επιστρέφει στο Ηράκλειο. Δημιουργεί το ΚΑΦΕΘΕΑΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ένα Πολιτιστικό Στέκι για τη Νεολαία της πόλης ('83-'90). Μέσα στο χώρο του Καφεθεάτρου αναπτύχθηκαν διάφορες Πολιτιστικές Δραστηριότητες (θεατρικές παραστάσεις, Μουσικές Εκδηλώσεις Εκθέσεις Ζωγραφικής, Λογοτεχνικά Αναλόγια, Κινηματογραφικές Προβολές και Κουκλοθέατρο).

Έχει τιμηθεί με τον Α' Κρατικό Έπαινο Συγγραφής Θεατρικού Έργου - 1983 από τη Μελίνα Μερκούρη για το έργο του «Το τελευταίο τραγούδι» κι έχει βραβευθεί επίσης σε πολλούς Παγκρήτιους Λογοτεχνικούς και Θεατρικούς Διαγωνισμούς.

Μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Το 1995 αναλαμβάνει τα θέματα Νεολαίας και Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου.

Σκηνοθέτης και ιδρυτικό μέλος της Θεατρικής Ομάδας του Παν/μίου Κρήτης από το 1983.

Με προτάσεις του και υπό τη διεύθυνσή του, δημιουργεί ο Δήμος Ηρακλείου το Πολύκεντρο Νεολαίας και τους «Πολιτιστικούς Αγώνες», ενώ παράλληλα του ανατίθεται και η Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Καλοκαιρινού Φεστιβάλ του Δήμου « Ηράκλειο - Καλοκαίρι» όπου διευθύνει έως και σήμερα.

Είναι ο Καλλιτεχνικός Δ/ντής του Δήμου Ηρακλείου.


« Οι Άθλιοι » σε μιούζικαλ θεατρική ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης

Συντελεστές: 

Σκηνοθεσία: Γιώργος Αντωνάκης 

Απόδοση/Μετάφραση Κειμένου: Ροδούλα Ζιούβα (ΘΟΠΚ)

Απόδοση/Μετάφραση στίχων τραγουδιών: Μαρία Θεοδωράκη, Κώστας Καραγεώργος, Γιώργος Κτιστάκης (ΘΟΠΚ)
Μουσική: Claude - Michel Shonberg, Alain Boubbil, Jean - marc Natel
Μουσική Διδασκαλία: Ορέστης Κουσαθανάς
Κινησιολογία: Στεφανία Σπυροπούλου
Κοστούμια - Σκηνικά: Άννα Χιλετζάκη
Ήχος - Φωτισμοί - Εφέ: Βαγγέλης Παντούλας
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Μαρία Θεοδωράκη, Παναγιώτης Γεωργαντής
Αφίσα - Πρόγραμμα: Χρυσόστομος Σπετσίδης Video - promo: Στέλλα Μελιγκουνάκη