Οι πλανήτες των ζωδίων και τα χαρακτηριστικά τους!

2019-11-05

Όλα συνδέονται. Το ποιοι είμαστε, πώς λειτουργούμε, γιατί έχουμε έμφυτα κάποια χαρακτηριστικά μας, η κλίση και τα ταλέντα μας, βρίσκουν μια μοναδική θέση να ακουμπήσουν στο σύμπαν. Κι αυτή η θέση με τον καιρό και τις εμπειρίες μας, φτιάχνουν τα υπέροχα εκατομμύρια μοναδικά εγώ μας. 

Ο Ήλιος (ή πλανήτης του εαυτού)

Καθώς ο ήλιος εκπέμπει φως, έτσι φέρνει ζωή. Αυτός ο πλανήτης (επίσης γνωστός ως φως και αστέρι) αντιπροσωπεύει τον εαυτό, την προσωπικότητα και το εγώ, την πνευματικότητα και τι είναι αυτό που κάνει το άτομο μοναδικό. Είναι η ταυτότητά μας και το πρόσωπό μας στον κόσμο. Ο ήλιος μιλάει επίσης για τη δημιουργική ικανότητα και τη δύναμη του ατόμου να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της καθημερινής ζωής.

Ο Ερμής (ή πλανήτης της επικοινωνίας)

Ο φτερωτός αγγελιοφόρος των θεών, έρχεται με φτερά στα πόδια και μας διατάζει να μιλήσουμε. Η επικοινωνία, η διάνοια και η ευαισθητοποίηση είναι όλα μέσα στον τομέα του Ερμή, όπως είναι η λογική και η συλλογιστική, ο τρόπος σκέψης μας και ο τρόπος που δημιουργούμε και εκφράζουμε τις σκέψεις μας. Είναι η επικοινωνία μας με το περιβάλλον που βρισκόμαστε, το μέσα μας και το σύμπαν.

Ο Άρης (ή πλανήτης του πάθους)

Ο Άρης είναι ο πλανήτης δράσης του ζωδιακού κύκλου. Ο «Κόκκινος Πλανήτης», του αρμόζει να είναι αρκετά φλογερός κι ο Άρης δεν απογοητεύει. Η ενέργεια, το πάθος, η αρχηγεία και η αποφασιστικότητα είναι όλα πάνω στο δρόμο του Άρη. Αυτός ο πλανήτης σου δίνει εντολή να σηκωθείς, να παρατηρήσεις και να γίνεις ό,τι ονειρεύεσαι αντί να κάθεσαι στο περιθώριο, ανήκεις κάπου αλλού στον ουρανό. Με απλά λόγια, ο Άρης μιλάει για τη δύναμη και την αυτοπεποίθηση της έκφρασης του ατόμου.

Ο Κρόνος (ή πλανήτης του κάρμα)

Ο Κρόνος δεν κάνει τα πράγματα εύκολα. Αυτός είναι ο ρόλος του taskmaster του ζωδιακού κύκλου. Ο Κρόνος μας δίνει εντολή να δουλέψουμε σκληρά. Η πειθαρχία και η ευθύνη είναι σημαντικές για αυτόν τον πλανήτη, αν όμως θέλουμε να κατακτήσουμε τον κόσμο, μπορούμε. Όπως ο Πατέρας χρόνος, ο Κρόνος μας εκνευρίζει αν κοιτάξουμε το ρολόι (το έμβλημά του είναι ο δρεπάνιος Χρόνος, ο Θεός του Χρόνου). Υπάρχει χρόνος για ό, τι θέλουμε να κάνουμε ή υπάρχουν όρια;

Ο Ποσειδώνας (ή πλανήτης της ψευδαίσθησης)

Ο Ποσειδώνας, ένας άλλος από τους εξωτερικούς πλανήτες, ανακαλύφθηκε το 1846. Η αργή του τροχιά γύρω από τον Ζώδιο μας διασφαλίζει ότι η επίδρασή του είναι γενεαλογική. Το έμβλημα του Ποσειδώνα είναι η τρίαινα του Ποσειδώνα, Θεού των Θαλασσών. Πολλά από αυτόν τον πλανήτη είναι υγρά (κυβερνά τους ωκεανούς της Γης), μεταβλητός και απατηλός στη φύση. Τα όνειρα, η ψευδαίσθηση, η αφηρημένη σκέψη και το μυστήριο κυβερνούνται όλα από τον Ποσειδώνα. Η πνευματικότητά μας είναι σημαντική γι' αυτόν τον πλανήτη και το πώς αξιοποιούμε αυτήν την ενέργεια για την προσωπική μας βελτίωση.

Ο Χείρων (ή πλανήτης θεραπευτής)

Ένα από τα πιο πρόσφατα ανακαλυφθέντα ουράνια σώματα είναι ένα πλανητοειδές που ονομάζεται Χείρωνας. Ο πλανήτης πήρε το όνομά του από τον Χείρωνα, τον Κένταυρο. Στην ελληνική μυθολογία, η μητέρα του Χείρωνα ήταν μια νύμφη του νερού που, ενώ προσπαθούσε να τρέξει από τις ερωτικές υπερβολές του Δία, μεταμορφώθηκε σε άλογο. Ο Χείρων είναι ο πληγωμένος θεραπευτής. Αυτό το πλανητοειδές είναι για όλους όσους, αντί να απογοητεύονται μέσα από το δικό τους πόνο, εμπνέουν, ώστε άλλοι δε θα χρειαστεί να βιώσουν τον πόνο που αισθάνθηκαν. Πολλοί άνθρωποι που είχαν μια οδυνηρή παιδική ηλικία μεγαλώνουν με κλίση ως ψυχίατροι ή θεραπευτές, ώστε να βοηθήσουν άλλους ανθρώπους.

Η Σελήνη (ή άρχοντας των συναισθημάτων)

Ως κυβερνήτης των παλιρροιών, η Σελήνη θα πρέπει να είναι ο ηγέτης των συναισθημάτων μας. ΄Ρηχά νερά που γίνονται βαθιά; Κάνοντας κύματα; Ίσως να παρομοιάζεται με τη μορφή ενός συναισθήματος; Ναι, το συναίσθημά μας έχουν απεικονισθεί εδώ και πολύ καιρό συναρτήσει της θάλασσας: ρευστό, βαρυσήμαντο, ανατριχιαστικό από μέσα. Οι μεταβολές της διάθεσης, το ένστικτο, το πώς αισθανόμαστε τα πράγματα και πώς επηρεάζουν τα συναισθήματά μας άλλα επηρεάζονται από τη Σελήνη. Ενώ ο Ήλιος μας δίνει το πνεύμα μας, είναι η Σελήνη που μας δίνει ψυχή.

Η Αφροδίτη (ή πλανήτης των χρημάτων και του έρωτα)

Η Αφροδίτη έχει να κάνει με την ευχαρίστηση, ειδικά την απόλαυση που μοιράζεσαι με κάποιον άλλο. Αυτός ο πλανήτης ασχολείται με την αγάπη, το ρομαντισμό και την αρμονία στις συναισθηματικές συνήθειές μας, τους γάμους, τις φιλίες κι άλλα συνδικάτα (όπως επιχειρηματικές συνεργασίες). Η Αφροδίτη θέλει να διαδώσει την ευτυχία και την ευαισθησία, παράλληλα μας διδάσκει πώς να αγαπάμε και να εκτιμούμε τους άλλους και τα πράγματα που έχουμε. Προσελκύουμε άλλους χάρη στην ενέργεια της Αφροδίτης. Η κοινωνικοποίηση και η σχέση με άλλους είναι σημαντικές για αυτόν τον πλανήτη.

Ο Ζεύς (ή πλανήτης της τύχης)

Ο Δίας είναι ο πλανήτης του σκεπτόμενου. Ως θεματοφύλακας του αφηρημένου μυαλού, ο πλανήτης αυτός κυβερνά την ανώτερη μάθηση και μας δίνει ένα έναυσμα για να διερευνήσουμε ιδέες. Από πνευματική άποψη, ο Δίας μας βοηθά να διαμορφώσουμε την ιδεολογία μας. Στο πιο πνευματικό πεδίο, κυριαρχεί πάνω στις θρησκείες και τη φιλοσοφία. Μια αναζήτηση για τις απαντήσεις είναι αυτό που προτείνει ο Δίας και αν σημαίνει ότι ταξιδεύει στη γη για να τα βρει, τότε πιθανότατα ο Δίας επίσης κυβερνά τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Ο Δίας μας ωθεί να εκτιμήσουμε τις ηθικές και κοινωνικές μας αξίες. Χαρακτηρίζει επίσης την αίσθηση της αισιοδοξίας μας.

Ο Ουρανός ( ή πλανήτης της επανάστασης)

Ο Ουρανός φέρνει μαζί του έναν νέο τρόπο να κοιτάζουμε τα πράγματα και η προσέγγισή του συναντάται καλύτερα σε μια εκτεταμένη συνείδηση. Η πρωτοτυπία, οι εφευρέσεις, οι υπολογιστές, οι τεχνολογίες αιχμής και τα μελλοντικά γεγονότα κυβερνούν όλοι αυτόν τον πλανήτη. Ο Ουρανός δε βλέπει την ανάγκη για το status quo, προτιμώντας αντίθετα να σπάσει την παράδοση και να δημιουργήσει ένα νέο καλούπι. Ενώ τα δομικά στοιχεία (επιστήμη, ηλεκτρισμός) είναι ασφαλή εδώ, αυτός ο πλανήτης προτιμά να εστιάζει το βλέμμα του σε μια νέα παγκόσμια τάξη. Για το σκοπό αυτό, η εξέγερση, η επανάσταση, οι δικτάτορες, το αυτόνομο κράτος και η ελεύθερη βούληση εμπίπτουν στην αιγίδα αυτού του πλανήτη.

Ο Πλούτωνας (ή πλανήτης της δύναμης)

Αυτός ο πλανήτης αφορά μετασχηματισμό, αναγέννηση και δημιουργία. Τα πράγματα δεν είναι όμορφα με τον Πλούτωνα, αλλά τίποτα τέλειο δεν υπάρχει στη δημιουργία. Ο Πλούτωνας λέει «έξω με το παλιό πάμε με το νέο,» και καλύτερα να είμαστε έτοιμοι γι 'αυτό. Εάν δεν είμαστε, αυτός ο πλανήτης απλά θα μας κάνει να βυθιστούμε στη δυστυχία μας. Ο Πλούτωνας μας ζητά να ξεπεράσουμε αυτό που γνωρίζουμε, να μπούμε στη διαδικασία και να βγούμε με πιο δυνατά αποτελέσματα. Ο Πλούτωνας κυβερνά επίσης το έγκλημα και τον υπόκοσμο, μαζί με πολλές μορφές ανατρεπτικής δραστηριότητας (τρομοκρατία, δικτατορίες). Αυτός ο πλανήτης είναι για όλα όσα είναι μυστικά, αυτά που είναι κρυμμένα από την κοινή όψη. Είναι αυτή η ιστορία του καλού εναντίον του κακού; Ναι.

πηγή: pilowfights