Παγκόσμια στρατηγική συνεργασία μεταξύ TikTok και Universal Music Group

2021-02-10

Η συμφωνία έχει ως επίκεντρο την ενίσχυση των συνδέσεων μεταξύ των καλλιτεχνών της Universal Music Group και της μουσικής κοινότητας του TikTok.

Η Universal Music Group (UMG), παγκόσμια ηγέτιδα στην ψυχαγωγία με βάση τη μουσική και το TikTok, η εφαρμογή βίντεο μικρής μορφής με αποστολή να εμπνεύσει τη δημιουργικότητα και να φέρει χαρά, ανακοίνωσαν μια παγκόσμια συμφωνία που προσφέρει δίκαιη αποζημίωση σε καλλιτέχνες και τραγουδοποιούς και επεκτείνει σημαντικά και ενισχύει την υπάρχουσα σχέση των δύο εταιρειών, προωθώντας την ανάπτυξη νέων καινοτόμων εμπειριών και την ικανότητα δημιουργίας βαθύτερων δεσμών μεταξύ των θαυμαστών και των καλλιτεχνών και της μουσικής που αγαπούν.

Με αυτήν τη συμφωνία, η οποία καλύπτει την ηχογραφημένη μουσική από τους καλλιτέχνες των εταιρειών και των τραγουδοποιών της UMG από την Universal Music Publishing Group (UMPG), οι χρήστες του TikTok θα είναι πιο εξουσιοδοτημένοι από ποτέ να εκφραστούν μέσω μουσικής, να βάζουν στα βίντεο που δημιουργούν τα τραγούδια τα οποία αγαπούν και να χτίσουν κοινότητες γύρω από τους καλλιτέχνες και την κουλτούρα μουσικής.

Οι δύο εταιρείες έχουν επίσης δεσμευτεί να πειραματιστούν με συναρπαστικά νέα χαρακτηριστικά. Οι χρήστες του TikTok θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν clips από ολόκληρο κατάλογο μουσικής της UMG, που καλύπτει τις εμβληματικές δισκογραφικές ετικέτες της εταιρείας και τους τραγουδοποιούς της.

Ο Ole Obermann, Παγκόσμιος Επικεφαλής Μουσικής για το TikTok, δήλωσε:

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που μπαίνουμε σε αυτή τη νέα εποχή με την UMG και την UMPG για να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους καλλιτέχνες και τους τραγουδοποιούς, συνεργαζόμενοι για να προσεγγίσουμε τους θαυμαστές της μουσικής στο TikTok

Η πλατφόρμα μας υπήρξε οδηγός για τη δημιουργία μουσικών επιτυχιών και η λήψη άδειας για τον μεγαλύτερο κατάλογο τραγουδιών στον κόσμο θα συνεχίσει να εμπνέει την κοινότητά μας. Με τη σειρά μας, είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με την UMG και την UMPG για να βοηθήσουμε στην ανάδειξη νέων ταλέντων και να συστήσουμε σε ένα νέο κοινό του καλλιτέχνες του παρελθόντος».

Ο Michael Nash, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Ψηφιακής Στρατηγικής στην Universal Music Group, πρόσθεσε:

«Η UMG και το TikTok θα συνεργαστούν τώρα πιο στενά από ποτέ για να προωθήσουν φιλόδοξους πειραματισμούς, την καινοτομία και τη συνεργασία - με κοινό στόχο την ανάπτυξη νέων μουσικών εμπειριών και χαρακτηριστικών.

Ωθώντας νέες και βαθύτερες συνδέσεις με θαυμαστές, αυτή η συμφωνία παρέχει δίκαιη αποζημίωση στους καλλιτέχνες και τους τραγουδοποιούς μας, καθώς και μια δέσμευση για ανάπτυξη κορυφαίων εργαλείων στη βιομηχανία, δεδομένων για τους καλλιτέχνες και το ρεπερτόριο και μοντέλων που απαιτούνται για την προώθηση της καριέρας τους».

Ο Marc Cimino, Διευθύνων Σύμβουλος της UMPG, σημείωσε: «Αυτή η συμμαχία αποτελεί ένα παγκόσμιο παράδειγμα των εταιρειών κοινωνικών δικτύων που αναγνωρίζουν, σέβονται και αποζημιώνουν τους δημιουργούς μουσικής των οποίων τα τραγούδια είναι καθοριστικά για τις πλατφόρμες τους. Εκτιμούμε τη συνεργασία με το Tik Tok και ανυπομονούμε να δουλέψουμε μαζί για την παροχή υποστήριξης και ευκαιριών στους τραγουδοποιούς μας».

hit-channel.com