Ποιος πολύτιμος λίθος σού ταιριάζει ανάλογα με το ζώδιό σου

2020-02-07

Οι πολύτιμοι κι ημιπολύτιμοι λίθοι συχνά χρησιμοποιούνται σε κοσμήματα και δωρίζονται ως ένδειξη αγάπης -ερωτικής ή φιλικής- ή σε κάποια σημαντική περίσταση της ζωής μας, όπως η γέννηση, ο αρραβώνας, ο γάμος ή μια ορκωμοσία. Αυτό όμως που δε γνωρίζει πολύς κόσμος είναι πως το κάθε ζώδιο έχει δική του ή τις δικές του πέτρες που ταιριάζει με τη φύση του ζωδίου, αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά που εκείνο έχει, ενώ μπορεί να επιφέρει και την ισορροπία στον εκάστοτε εκπρόσωπό του και κάτοχο του λίθου. Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά ποιες πέτρες ταιριάζουν στο κάθε ζώδιο, ώστε την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να αγοράσεις ένα δώρο, να επιλέξεις το κατάλληλο ανάλογα με το ζώδιο του προσώπου στο οποίο απευθύνεται.

Κριός

Το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού δε θα μπορούσε να μην είναι δυναμικό, θαρραλέο, με πυγμή και κυριαρχικές τάσεις αλλά ταυτόχρονα και παρορμητικό, αρκετά ξεροκέφαλο και πολλές φορές απερίσκεπτο. Θα πρέπει να μάθεις να ελέγχεις τις παρορμητικές σκέψεις και κινήσεις σου, μιας και πολύ συχνά μπορεί να σε βάλουν σε μπελάδες. Οι πέτρες που μπορεί να σε βοηθήσουν να βρεις την ισορροπία σου, να σκεφτείς πιο λογικά και με σύνεση και να σταματήσεις να ενεργείς τόσο παρορμητικά είναι ο Αιματίτης, ο Κόκκινος Ίασπις, που παραπέμπει στον κυβερνήτη του ζωδίου σου, τον κόκκινο πλανήτη Άρη, και φυσικά ο Αμέθυστος.

Ταύρος

Ο Ταύρος, πέρα από το ζώδιο που αναζητά την καλοπέρασε σε όλους τους τομείς της ζωής του, του είναι αδύνατο να ζήσει μια ζωή που λείπει η τρυφερότητα, η αγάπη και το χάδι. Ως γνήσιο παιδί της μαμάς, θεωρεί πως ο κόσμος γύρω του είναι το ίδιο αθώος κι απονήρευτος με τον ίδιο, με αποτέλεσμα να πέφτει συχνά θύμα ανθρώπων που θέλουν να εκμεταλλευτούν την καλοσύνη του και την καλή του την καρδιά. Αυτό που χρειάζεσαι, αν είσαι Ταύρος, είναι να αποκτήσεις ένα μέσο που θα σε βοηθήσει να φιλτράρεις τις προθέσεις του ατόμου που έχεις απέναντί σου. Σε αυτό το σκοπό θα βρεις συμμάχους το Κοράλλι, τον Ροζ Χαλαζία και το Μάτι της Τίγρης.

Δίδυμοι

Το κατεξοχήν ζώδιο της επικοινωνίας. Με κυβερνήτη τον Ερμή, η επικοινωνία πάσης φύσεως για σένα είναι ό,τι πιο σημαντικό. Επιπλέον, έχεις δύο διαφορετικές πλευρές, κάτι που συμβολίζεται από την ίδια της εικόνα του ζωδίου, δύο πανομοιότυπα κομμάτια ενός συνόλου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολύ συχνά να μπερδεύεσαι κι εσύ ο ίδιος με τις μεταπτώσεις και τις εσωτερικές συγκρούσεις σου. Χρειάζεσαι έναν λίθο που θα σε βοηθήσει να ξεχωρίσεις το καλό από το κακό, το άσπρο από το μαύρο και να επιλέξεις σωστά. Για σένα λοιπόν οι κατάλληλοι λίθοι είναι ο Αχάτης, η Ακουαμαρίνα και η Τουρμαλίνη.

Καρκίνος

Το ευαίσθητο Καρκινάκι νιώθει συχνά πως δεν το καταλαβαίνουν. Θέλεις να νιώθεις πως ανήκεις κάπου, σε μια οικογένεια, μια ομάδα, μια «αγέλη», οπότε έχεις μάθει από πολύ νωρίς να δίνεις κι ύστερα να παίρνεις. Δε θεωρείσαι από τα δυναμικά ζώδια, αντιθέτως θα σου ήταν πολύ χρήσιμη μια πηγή δύναμης. Αυτήν την πηγή μπορεί να τη βρεις στο Μαργαριτάρι, τον Αμαζονίτη και φυσικά τη Φεγγαρόπετρα, μιας κι ο πλανήτης που κυβερνάει το ζώδιό σου είναι η σελήνη, οπότε με τη δύναμη αυτής της πέτρας μαθαίνεις να χρησιμοποιείς τα ταλέντα σου προς όφελός σου και να σαγηνεύεις τους πάντες στο πέρασμά σου.

Λέων

Μόνιμα στην τσίτα και την ένταση Λιονταράκι μου, μιας και κυνηγάς την επιτυχία και στον επαγγελματικό τομέα και φυσικά και στον αισθηματικό. Χρειάζεσαι κάτι ώστε να μπορείς να χαλαρώνεις, να ηρεμείς και να ρίχνεις τους ρυθμούς σου, για να μπορείς να συγκεντρώνεσαι καλύτερα στους στόχους σου. Τι καλύτερο λοιπόν από το Κεχριμπάρι, τον Χαλαζία και τον Κιτρίνη. Επιπλέον, οι λίθοι αυτοί θα σε βοηθήσουν στο να προσελκύσεις τον έρωτα της ζωής σου και μπόλικο χρήμα για να μπορείς να διασκεδάσεις και να απολαμβάνεις τη ζωή, οπότε έχεις δύο σε ένα.

Παρθένος

Το τι συμβαίνει μέσα στο μυαλό ενός Παρθένου το γνωρίζει μόνο ο ίδιος, αλλά κάπου κάπου χρειάζεται να πατάς παύση για να χαλαρώνεις, αλλιώς θα καείς. Οφείλεις πρώτα στον εαυτό σου κι ύστερα στους γύρω σου να φιλτράρεις με τι αξίζει να ασχοληθείς και με τι όχι, ειδάλλως χάνεις πολύτιμο χρόνο από τα σημαντικά. Οι πέτρες που είναι ιδανικές για σένα και το πολυτάραχο μυαλουδάκι σου είναι ο Νεφρίτης, ο Περίδοτος και η Αβεντουρίνη, που έχουν ένα μαγικό τρόπο να σε ξεκουράζουν, να διώχνουν το άγχος που σε κυριεύει και να έχεις καθαρή κρίση σχετικά με το πού πρέπει να αφιερώσεις το χρόνο σου και τι να το αφήσεις πίσω.

Ζυγός

Ένας Ζυγός, ενώ σχεδιάζει, σκέφτεται κι ονειρεύεται πολύ για πράγματα της καθημερινότητάς του και το πώς μπορεί να την καλυτερεύσει, έχει θέμα στο κομμάτι της δράσης. Ίσως είναι ο φόβος για το άγνωστο, η έλλειψη αποφασιστικότητας ή το ότι δεν τολμάς να κυνηγήσεις τα όνειρά σου, όπως και να έχει όμως, το Κοράλλι, το Οπάλιο και το Λάπις Λάζουλι θα σου δώσουν τα απαραίτητα όπλα και τα φτερά που χρειάζεσαι για να πολεμήσεις τους δράκους που εσύ βάζεις στον εαυτό σου και να μάθεις πως για να αποκτήσεις ένα καλύτερο αύριο, θα πρέπει σήμερα να υπερβείς τα όριά σου.

Σκορπιός

Εάν ένα πράγμα χαρακτηρίζει τον Σκορπιό, αυτό είναι ο ερωτισμός που εκπέμπει προς το ταίρι του ή το δυνητικό του ταίρι. Μια πέτρα από Όνυχα, Μαλαχίτη ή Τιρκουάζ θα είναι σύμμαχός σου στον αγώνα για την κατάκτηση του αντικειμένου του πόθου σου, καθώς θα σε βοηθήσει να αναδείξεις τα σωστά σημεία του ερωτισμού σου, ώστε το υποψήφιο θύμα σου να πέσει στα δίχτυα σου χωρίς πολλή προσπάθεια. Επιπλέον θα ενισχύσει τη διαίσθησή σου, ένα έμφυτο ταλέντο που έχεις λόγω του ζωδίου σου, ώστε να επιλέξεις το κατάλληλο για σένα ταίρι.

Τοξότης

Εσύ Τοξοτάκι μου που δεν μπορείς με τίποτα να μείνεις σταθερός σε μια ιδέα ή μια κατάσταση, μιας και η ρουτίνα σε αποσυντονίζει και σε κάνει να ξενερώνεις, ενώ αναζητάς συνεχώς το νέο, το φρέσκο και το καινούργιο, χρειάζεσαι ένα λίθο που θα σε κάνει να βλέπεις τα πράγματα με ένα πιο μακροπρόθεσμο βλέμμα και να διατηρείς τον ενθουσιασμό σου καθ' όλη τη διάρκειά τους. Μια πέτρα από Καπνία, Αμέθυστο ή Χαλαζία θα μπορούσε να δώσει διάρκεια σε έναν έρωτα, ένα χόμπι ή σε ό, τι τέλος πάντων επιθυμείς να κρατήσεις στη ζωή σου.

Αιγόκερως

Ο εργασιομανής Αιγόκερως χάνει πολλές φορές την ισορροπία ανάμεσα στο γραφείο και το σπίτι, τα επαγγελματικά και την προσωπική ζωή, τα «πρέπει» και τα «θέλω». Ένας λίθος που θα σε κάνει να βρεις τη χρυσή τομή ανάμεσα σε αυτά είναι ο Οψιδιανός, ο Αχάτης ή το Κεχριμπάρι. Φορώντας κάτι επάνω σου που να περιέχει μια από αυτές τις τρεις πέτρες, θα σε κάνει να βρεις την αναλογία που απαιτείται ώστε ούτε στο γραφείο να κινδυνεύει η θέση σου κι η καταξίωσή σου από εκκρεμότητες που μένουν πίσω, αλλά και το ταίρι σου να μη νιώθει ότι το παραμελείς.

Υδροχόος

Κακά τα ψέματα, είσαι ένα ζώδιο που πετάει σε ένα ροζ συννεφάκι κι ονειροπολείς σε καθημερινή βάση. Υπερβολικά αισιόδοξο και με μεγάλη καλοσύνη προς όλους. Σου λείπει όμως η διαίσθηση ώστε να δεις καθαρά τι είναι αυτό που σου ταιριάζει και τι είναι καλό και σωστό για σένα. Επίσης, χρειάζεσαι κι ένα μαγικό ραβδί που θα σου δώσει λίγη τύχη, μιας και δεν εντάσσεσαι στους τυχερούς του ζωδιακού. Μια πέτρα από Οπάλιο, Αιματίτη ή Γρανάτη θα μπορούσαν να σε κάνουν λίγο πιο τυχερό και αρκετά πιο προσγειωμένο, δύο χαρακτηριστικά που σίγουρα τα χρειάζεσαι.

Ιχθύς

Κανονικά εσύ δε θα έπρεπε να είσαι Ψάρι, πιο πολύ σε στρείδι φέρνει ο χαρακτήρας σου, μιας και πολύ δύσκολα ανοίγεσαι, δεν εξωτερικεύεις τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου κι ο άλλος δεν ξέρει πού βρίσκεται μαζί σου. Επιπλέον, ενώ έχεις τη δύναμη να παλέψεις και να ανέβεις κοινωνικά και το μυαλό σου παίρνει χίλιες στροφές το λεπτό, σου λείπει εκείνο το «κάτι» που θα κάνεις τη σκέψη πράξη. Οι ιδανικοί λίθοι για σένα είναι ο Φθορίτης, η Ακουαμαρίνα και ο Αμέθυστος, που θα σε κάνουν να ανοιχτείς περισσότερο και να δεις τι αξίζεις και τελικά να τα κατακτήσεις.

pillowfights