Τα πλαστικά καλαμάκια είναι ξεπερασμένα. Στα μπαρ της Ιταλίας τα αντικαθιστούν με μακαρόνια

2019-10-15

Αντί για το παστίτσιο, προστίθενται στον καφέ και τα κοκτέιλ, βοηθώντας μας να μειώσουμε τα καταστροφικά για το περιβάλλον πλαστικά μίας χρήσης. 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια προσπάθεια να μειώσει τα πλαστικά απορρίμματα και την καταστροφική δράση τους στα οικοσυστήματα του πλανήτη, αποφάσισε να απαγορεύσει έως το2021 τα πλαστικά μίας χρήσης σε όλα τα κράτη-μέλη της. Τα συμβατικά καλαμάκια, που συντελούν σε ποσοστό 4% στην παγκόσμια ρύπανση από πλαστικά, δεν αποτελούν, φυσικά, εξαίρεση.

Και τι θα κάνουμε χωρίς πλαστικά καλαμάκια, τον πιο πιστό σύντροφο του φραπέ και του εσπρέσο φρέντο; Οι εναλλακτικές είναι πολλές και μία από αυτές δίνουν τα ιταλικά μπαρ, που τα αντικαθιστούν ήδη με χοντρά μακαρόνια, όπως αυτά που χρησιμοποιούμε στο παστίτσιο. Ένας χρήστης του Reddit ανέδειξε την τάση μέσα από τον λογαριασμό GranFabio, γράφοντας: «Εδώ στην Ιταλία τα μπαρ αρχίζουν να χρησιμοποιούν τα ζυμαρικά ως καλαμάκια για να μειώσουν τη χρήση πλαστικού. Η τεχνολογία μας ξαφνιάζει τον κόσμο για μία ακόμα φορά». Η φωτογραφία που ανέβασε έγινε viral, προκαλώντας σχόλια όπως: «Η ιταλική εφευρετικότητα στα καλύτερά της».

Στην πραγματικότητα η Ιταλία δεν είναι η μοναδική που υιοθετεί αυτή την τάση. Στο Λονδίνο, μάλιστα, υπάρχει μια εταιρεία ονόματι Stroodles η οποία παράγει 100% vegan, βρώσιμα, βιοδιασπώμενα καλαμάκια-μακαρόνια από αλεύρι και νερό. Αν λοιπόν δεν θέλετε να καταφύγετε στη συσκευασία των ζυμαρικών που έχετε αγοράσει για το κυριακάτικο παστίτσιο σας, μπορείτε να αγοράσετε τα Stroodles από εδώ. 

womantoc.gr