Θλίψη στη Ρεάλ: «Εφυγε» από τη ζωή ο Μαρκ ΜακΝαμάρα

2020-05-01

Στα 60 του ο πρώην παίκτης της Ρεάλ, Μαρκ ΜακΝαμάρα, έφυγε από τη ζωή. Αντιμετώπιζε χρόνια καρδιακά κι αναπνευστικά προβλήματα. 

Ήταν στα χρόνια του εννιά όταν ο Μαρκ ΜακΝαμάρα συστήθηκε στο ευρωπαϊκό κοινό. Παίκτης του ΝΒΑ, πέρασε από τη Μούρθια και τη Ρεάλ, δείχνοντας την ικανότητά του στο «ζωγραφιστό», εκμεταλλευόμενος τα 211 εκατοστά που του έδωσε η φύση. Έκανε πολλά, σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα, αλλά βιάστηκε να «φύγει», νικημένος από χρόνια προβλήματα υγείας.

Σίξερς, Σπερς, Κινγκς, Λέικερς και Μάτζικ, ήταν οι φανέλες τις οποίες τίμησε, πέρα από την ευρωπαϊκή του διαδρομή. Πολυδιάστατη προσωπικότητα, πέρασε κι από τον κινηματογράφο, συμμετέχοντας στην ταινία του Star Wars, «Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται» (1980). Δεν θα τον γνωρίσετε εύκολα, καθώς υποδύθηκε τον ρόλο του «Τσουμπάκα».

 Η Ρεάλ εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση, κάτι που αναμένεται να γίνει κι από τις υπόλοιπες ομάδες, οι οποίες τον είχαν στις τάξεις του. Τα τελευταία χρόνια ο ΜακΝαμάρα αντιμετώπιζε καρδιακά και αναπνευστικά προβλήματα.

Πηγή:in.gr