Το πρώτο φαρμακείο που δεν πουλά φάρμακα

2020-02-26

Η ποίηση ως θεραπεία για τα δεινά του νου και της ψυχής. Αυτή είναι η βασική ιδέα που οδήγησε στη γέννηση ενός μοναδικού φαρμακείου ποίησης στην Αγγλία.

Από τον περασμένο Οκτώβριο, όσοι αναζητούν εναλλακτική θεραπεία στα φάρμακα για να καταπολεμήσουν το άγχος της σύγχρονης ζωής, να καταπραΰνουν μια σχέση αγάπης ή οξύνουν το πνεύμα τους, μπορούν να ζητήσουν συμβουλές από την Deborah Alma, ιδιοκτήτρια της πρώτης φαρμακοποιίας Ποίησης στον κόσμο.

Πιο συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο του 2019 από τα ράφια ενός παλιού καταστήματος σε βικτοριανό στιλ σε μια ήσυχη πόλη στο Shropshire, του Bishops Castle, διανέμονται τα χάπια ποίησης. Πρόκειται για μια ατμόσφαιρα ποιητικής κλινικής που μπορεί να αναζητήσεις κανείς θεραπείες για τις ανησυχίες του.

Η Deborah, καθηγήτρια δημιουργικής γραφής επικοινωνεί τις αρχικές της συνταγές εδώ και επτά χρόνια με με ένα παλιό ασθενοφόρο περιοδεύοντας σε ολόκληρη την Αγγλία ως «ποιητής έκτακτης ανάγκης». Η ίδια είναι πεπεισμένη ότι η ποίηση μπορεί να διαδραματίσει βασικό ρόλο στην ψυχική ευημερία των ανθρώπων.

Η εμπειρία της εργασίας σε νοσοκομεία και σπίτια διακοπών με ανθρώπους που πάσχουν από άνοια και μαθησιακές δυσκολίες, συγκεκριμένα, ενίσχυσε την εμπιστοσύνη της στην ικανότητα της ποίησης ως όργανο θεραπείας και επανένταξης.

Μέσα από τις παραπάνω προθέσεις δημιούργησε ένα καταφύγιο του πνεύματος, όπου μπορεί ακμάσει το ενδιαφέρον για την ποίηση και να εκμεταλλευτεί κανείς τα ευεργετικά αποτελέσματα.

Πηγή: almaradio.gr, .o-klooun.com