Τρεις σεισμοί με διαφορά λίγων λεπτών στην Κρήτη

2020-02-07

Τρεις σεισμικές δονήσεις μεγέθους από 3,9 έως και 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Αγίου Νικολάου

Τρεις σεισμικές δονήσεις μεγέθους από 3,9 έως και 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με διαφορά λίγων λεπτών σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Αγίου Νικολάου, αναστατώνοντας τους κατοίκους της Κρήτης, της Κάσου, αλλά και άλλων νησιών, που έγιναν αισθητοί.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ο πρώτος σεισμός, μεγέθους 3,9 βαθμών σημειώθηκε στις 04:16 τα ξημερώματα. Το επίκεντρο του πρώτου σεισμού ήταν 40 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ζάκρου.

Ωστόσο, δεν ήταν ο μόνος που έγινε αισθητός στο νησί, καθώς λίγο αργότερα στις 04:24 ακολούθησε ο δεύτερος, μεγέθους 4 βαθμών και το επίκεντρο του εντοπίστηκε στο ίδιο ρήγμα, αλλά στα 46 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Κάσου. 

 Ο τρίτος και μεγαλύτερος σε μέγεθος, 4,5 Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 05:11 και σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών. Το επίκεντρο του τρίτου σεισμού ήταν στα 33 χιλιόμετρα ανατολικά της Ζάκρου.

zarpanews.gr